Vetlandas Johan Löfstedt låg bakom mycket i Norge-krossen och noterades för två mål och tre assist i matchen.

Sverige körde över Norge

Utgången var väntad, och efter att Christoffer Fagerström spräckt nollan i den nionde minuten var det spel mot ett mål för Sverige.

|

Det svenska landslaget fick ladda om snabbt efter den snöpliga förlusten i slutminuterna mot Ryssland på fredagskvällen (där ryssarna vann med 5-6). Redan vid lunchtid på lördagen var det dags att ta sig an turneringensförväntade slagpåseNorge.

Motståndarlaget stod emot bra i inledningen av matchen, men efter knappt nio minuter blev Christoffer Fagerström frispelad av Hans Andersson och satte 1-0. Därefter bjöds det inte på särskilt mycket spänning att tala om.

Innan halvleken var över stod det 5-0 till Sverigeefter att bland annat storskyttar som Edlund och Karlsson presenterat sig i målprotokollet.

Förbundskaptenen Svenne Olsson fick se sitt lag göra en hel del bra saker, trots att det inte bjöds på så mycket motstånd.

– Det handlar om att se om vi jobbar utefter det vi har bestämt på förhand. Det var en sur torsk i går och vi har några saker att arbeta med. I dag gör vi stundtals en del bra saker som är värda att kika på, säger han.

I den andra halvleken ryckte Sverige ifrån med ytterligare tre målunder de första tio minuterna och redan i den 68:e minuten hade man nått tvåsiffrigt när Christoffer Edlund satte 10-0.

Innan överkörningen var färdig fastställde Hammarbys Adam Gilljam slutresultatet till 13-0. Vänersborgsbekante Fagerström, som fick följa fredagsmatchen mot Ryssland från läktaren,hann även med att göra sitt andra mål i matchen.

– Det är alltid bra att hålla nollan och att bibehålla motivationen, säger förbundskaptenen Svenne Olsson, som ganska snabbt kunde börja fokusera på söndagsmatchen mot ett betydligt starkare Finland.

– Det kommer krävas samma nivå som mot Ryssland. Finland är hårda och kompakta samtidigt som de gör bra saker framåt.

Matchfakta

Sverige-Norge 13-0 (5-0)

Målen: 1-0 (9) Christoffer Fagerström, 2-0 (15) Christoffer Edlund, 3-0 (18) Joakim Andersson, 4-0 (35) Daniel Berlin, 5-0 (36) David Karlsson, 6-0 (49) Joakim Andersson, 7-0 (51) Adam Gilljam, 8-0 (56) Daniel Berlin, 9-0 (65) Johan Löfstedt, hörna, 10-0 (68) Christoffer Edlund, 11-0 (72) Christoffer Fagerström, 12-0 (80) Johan Löfstedt, 13-0 (88) Adam Gilljam.

Utvisningar,Sverige: 0 min.

Norge: 0 min.