Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tidigare IFK-målvakten flörtade med Gripen – nu slutar han

Han har två säsonger i IFK Vänersborg på sitt cv och har i en intervju med TTELA öppnat dörren för Gripen Trollhättan – nu avslutar David Borvall sin bandykarriär på elitnivå.
– Det är klart att det är väldigt vemodigt, säger Borvall till Bandypuls.

Det var för ett par år sedan som David Borvall var en av IFK Vänersborgs målvakter. Det blev totalt två säsonger i klubben för burväktaren innan han begav sig till seriekonkurrenten Vetlanda där han spenderat de tre senaste säsongerna.

Den sista i raden fick dock ett abrupt slut då Borvall plötsligt försvann ur lagets uppställning. Strax därpå meddelade klubben och även målvakten själv att det rörde sig om en timeout av personliga skäl.

När säsongen var över stod det klart att Borvall inte skulle stanna kvar i Vetlanda och i en intervju med TTELA visade han då intresse för Gripen Trollhättan.

LÄS MER: Ryktet placerar Borvall i Gripen

– Jag känner många i Gripen sedan tidigare, Jocke (Hedqvist), Skatz (Johan), Johan (Koch) och Mikko (Lukkarila), det är trevliga gubbar, sa Borvall till TTELA då och fortsatte sedan:

– Allt är bara spekulationer ännu så länge, men jag vet att klubben gör en satsning som känns intressant. Antingen ett topplag i elitserien eller ett lag som kan vinna något.

Slutar istället

Uppgifter till TTELA gör dock gällande att Gripen Trollhättan, som så småningom istället knöt till sig den finske målvakten Isak Skog, aldrig var beredda att kasta fram ett kontrakt till Borvall.

Nu har den 31-årige målvakten istället meddelat att han avslutar sin elitkarriär.

– Jag har fått en chefsroll i mediabranschen, som innebär en flytt till Västkusten. Nu är det fullt fokus på den civila biten, det är också ett krav från min arbetsgivare. Det finns helt enkelt inte någon tid över att fortsätta satsa i en elitklubb, allsvenskan eller ens ännu lägre division som det ser ut just nu, säger David Borvall i en intervju med Bandypuls.

Han berättar även att det finns andra parametrar som gjort att han fattat det här beslutet.

– Det är klart att det är väldigt vemodigt men samtidigt aningen befriande också. Att slippa ha dåligt samvete över inte räcka till på jobbet och för familjen kommer jag inte sakna. Padel, jobb och långpromenader med sambon har stått på agendan istället för en hård försäsongsträning. Helheten med corona, permitteringar och att spela inför tomma läktare i kombination med ett avtagande sug till att prestera på träningar och matcher, gjorde beslutet enklare, säger David Borvall till Bandypuls.