Adam Herou Löf & Co i IFK Vänersborg lämnar World Cup med bara en seger i bagaget.

Tidigt uttåg ur World Cup

Utslaget i gruppspelet och vinst endast mot norska Stabaek. IFK Vänersborgs insats och uttåg ur World Cup lämnar många frågetecken – och knappt något utropstecken alls.

|

Med seriepremiären mot Gripen Trollhättan om hörnet har IFK Vänersborg en hel del att skruva på fram till dess. – Vi har en del att prata om under veckan, konstaterade tränaren Stefan Karlsson bistert, sedan det blivit storförlust i den helt avgörande matchen mot stjärnfyllda Neftyanik. En match med två ansikten: Tillknäppt och disciplinerat i första halvlek – mer vilda västern i andra, och det var ingen tvekan om att det passade Christoffer Fagerström & Co i Neftyanik bäst. – Första halvlek är bra från vår sida, då följer vi matchplanen, sen tappade vi huvudet, tyckte Karlsson. Maksim Ishkeldins mål det enda under första halvlek, 30 minuter där IFK:s bästa möjligheter signerades Adam Herou Löf och Sergej Lomanov Junior. ... Den förste avblåst för offside, rätt eller fel kunde inte Adam svara på själv: – De kliver upp och jag går i djupet, jag vet inte. Däremot vet vi att Herou Löf nu på allvar är på väg tillbaka efter sin körtelfeber, så där trots allt något positivt från det blåvita lägret. – Jag har en bit kvar, men känner mig i alla fall mycket piggare. ... Den andre med en fräckis när han, med enhandsfattning på klubban, försökte lägga in bollen vid första stolpen. Men sen var det slut på det roliga, när Neftyanik fick göra 3-1 och 4-1 (det gick 1 minut och 15 sekunder mellan målen) var det i praktiken game over. – Där gick matchen ifrån oss, sen blir det frustration, konstaterade Karlsson. Accentuerat av Felix Pherson som i besvikelse drämde klubban i Neftyaniks målbur efter ett missat anfallsförsök. Den matchplan som fungerat i första halvlek föll i stället samman helt och hållet när alla skulle göra allt själv, fruktlösa försök som fastnade i "Den svarta säcken", Neftyaniks välorganiserade försvar. – Den som leder har råd att backa hem, speciellt som det bara är 2x30 minuter, påpekade Herou Löf. Till sist gav Karlsson en hint om vad som står på dagordningen under veckans snack: – Vi måste börja spela med varandra. Det låter som en bra början... Christoffer Fagerström fick göra mål (6-1) mot sin gamla klubb, och valde att inte fira med några stora gester. Respekt.

Fotnot: Västerås vann finalen efter 4-1-seger mot Villa Lidköping.

Matchfakta Neftyanik-IFK Vänersborg 7-1 (1-0) Målen: 1-0 (17) Maksim Ishkeldin, 2-0 (33) Artem Bondarenko, 2-1 (36) Sergej Lomanov Junior, 3-1 (37) Yury Shardakov, 4-1 (38) Maksim Ishkeldin, 5-1 (44) Artem Bondarenko, 6-1 (52) Christoffer Fagerström, 7-1 (59) Vasiliy Granovskiy, hörna. Så spelade IFK: Markus Johansson – Robin Lundqvist, Pavel Bulatov, Rickard Kamperin Wallin, Simon Blomqvist, Emil Viklund – Sergej Lomanov Junior, Felix Pherson, Adam Herou Löf – Nikita Ivanov – Joakim Hedqvist. Ersättare: Mattias Johansson, Alexander Zitouni, Johan Koch, Alexander Mayborn, Mikko Lukkarila, David Borvall (mv). Matchtid: 2x30 minuter.