Rut-Lina Berner gjorde ett mål och två assist när IFK Vänersborg slog Sunvära.
Rut-Lina Berner gjorde ett mål och två assist när IFK Vänersborg slog Sunvära. Bild: STEFAN BENNHAGE

Ungt IFK Vänersborg sänkte toppkonkurrenten

IFK Vänersborg stod för en riktigt solid insats när toppkonkurrenten Sunvära besegrades och revanschen från seriepremiären säkrades. En av IFK:s stora segerorganisatörer i matchen blev Rut-Lina Berner, men laget lyftes också av flera väldigt unga spelare.
– När vi spelar på det här sättet så är vi riktigt bra, säger IFK-tränaren Tobias Larsson.

|

En sen match på Sjöaremossen mot svåra Sunvära var vad IFK Vänersborg hade som uppgift, men då såg laget till att göra fredagskvällen till bästa tänkbara.

IFK som visat fina offensiva kvalitéer så här långt den här säsongen var också laget som skulle se till att ta ledningen i matchen. Klockan hade precis passerat fyra spelare minuter när Rut-Lina Berner höll sig framme och gjorde 1–0 till Vänersborg.

Sunväras kvittering skulle visserligen komma tämligen omgående, men det var återigen IFK Vänersborg som skulle ta ledningen och den här gången genom Wilda Ejderfalk som också assisterade till Berners fullträff i inledningen.

– Det är jättekul att se hur vi spelar och när det vi tränat på verkligen sitter, säger IFK-tränaren Tobias Larsson.

Tvåa i tabellen

Det blev sedan lite av ett ställningskrig i matchen innan IFK i slutet av den första halvleken såg till att öka på sin ledning.

Jämnt var det också i inledningen av den andra, men IFK låg i förarsätet med sin 4–2-ledning när dryga kvarten återstod.

Då kom avgörandet.

Rut-Lina Berner frispelade lagkamraten Elly Lundevall som skickade in 5–2 och därefter spelade Berner även fram till Wilda Ejderfalks 6–2-mål som spikade slutresultatet och såg till att IFK fick sin revansch efter förlusten i seriepremiären (1–3).

– Det var en jättebra prestation av hela laget. Det var nästan felfritt över 90 minuter och vi spelade nästan ännu bättre i andra halvlek. När vi spelar så här så är vi riktigt bra och nu är vi med där uppe i toppen, säger Tobias Larsson.

Sägas ska också att matchen var Elly Lundevalls första i IFK:s damlag och där med blev hon alltså målskytt i sin debut.

– Jättekul. Vi hade väl sex spelare i laget som var 14-15 år, så det ser bra ut för Vänersborg inför framtiden. Det får man väl säga, säger Tobias Larsson.

IFK passerade Sunvära i tabellen i och med segern, blev det första laget att slå SSK den här säsongen, och ligger nu tvåa i serien. Dock har man två matcher fler spelade än Sunvära.

Sunvära SK – IFK Vänersborg

Allsvenskan södra, damer

Målen, IFK: 0–1 Rut-Lina Berner (5), 1–2 Wilda Ejderfalk (13), 1–3 Klara Ahlstedt (43), 1–4 Evelina Sköld (57), 2–5 Elly Lundevall (79), 2–6 Wilda Ejderfalk (89).