Slättbergshallen får storfrämmande i samband med 4-nationers, men om Simon Jansson, Per Hellmyrs, Adam Gilljam och Joakim Andersson finns med i Sverige återstår att se. Först den 5 december blir Svenne Olssons trupp officiell.
Slättbergshallen får storfrämmande i samband med 4-nationers, men om Simon Jansson, Per Hellmyrs, Adam Gilljam och Joakim Andersson finns med i Sverige återstår att se. Först den 5 december blir Svenne Olssons trupp officiell.

Världens bästa till Slättbergshallen

Två veckor till, sedan är gräddan av bandyvärlden på plats i Trollhättan. – Vi får bland annat möta Ryssland, det blir en häftig match, kommenterar den svenske förbundskaptenen Svenne Olsson.

ANNONS
|

Vad det handlar om är det som kallas 4-nationers, och är en direkt uppföljning på den mini-turnering som arrangerades i Finland i fjol, men som då regnade bort. Och när turneringen nu kommer till Trollhättan ansluter även Norge. – Vi får tre bra träningskamper innan VM, och att möta Ryssland är alltid kul, säger Svenne Olsson. Lägger vi därtill dubbelmötet med Finland (i Vetlanda) tidigare i höstas så kommer Olssons blågula gäng att ha spelat fem landskamper i förberedelserna inför nästa års VM på hemmaplan. A-gruppen spelas ju då i Sandviken medan B-VM avgörs i Slättbergshallen. – Vi är givetvis stolta över att ha fått två sådana här arrangemang, ett bra tillfälle att visa upp både Trollhättan och Sverige, säger Stellan Edström, ordförande i Gripen Trollhättan. När det gäller det svenska laget till turneringen i Trollhättan blir detta officiellt först den 5 december. – Det kan bli något helt nytt namn, och kanske något nygammalt, vi får se, säger Olsson hemlighetsfullt. IFK Vänersborgs Emil Viklund fanns med mot Finland i början av september, och förre IFK-spelaren Christoffer Fagerström, nu proffs i ryska Neftyannik, har dragit på sig den blågula dressen tidigare under Olssons ledning. Stellan Edström ser fram emot det finska laget: – Har vi tur blir både Eetu Peuhkuri (Gripen) och Mikko Lukkarila (Vänersborg) uttagna, det vore bra för publikintresset. I IFK Vänersborg finns ju dessutom en trio ryska stjärnspelare: Sergej Lomanov, Pavel Bulatov och Nikita Ivanov. I samband med matcherna kommer idrottsprofiler i Trollhättan att dela ut pris till ”Matchens lirare”, klara för uppdraget är bland annat Esse Österman, Rune Larsson och Pernilla Larsson.

ANNONS

Fakta: Så spelas 4-nationers Fredag 9 december: Norge-Finland Sverige-Ryssland Lördag 10 december: Sverige-Norge Finland-Ryssland Söndag 11 december: Ryssland-Norge Finland-Sverige

ANNONS