Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ellen Nilsson från Trollhättan är klar för svenska mästarna. Bild: Villa Lidköping
Ellen Nilsson från Trollhättan är klar för svenska mästarna. Bild: Villa Lidköping

Villa Lidköping värvar 18-åring från Trollhättan

Hon kommer från Trollhättan, inledde karriären i Gripen och har bland annat ett VM-guld med F17-landslaget på meritlistan.
Nu är Ellen Nilsson klar för svenska mästarna Villa Lidköping.
– Målet är såklart att vinna SM-guld, det är ju därför man håller på, säger Nilsson i ett uttalande till klubben.

Ellen Nilsson, en offensiv spelare som främst huserar på mittfältet alternativt i anfallet, har trots sin ringa ålder en fin meritlista som utöver VM-guldet med F17-landslaget även innehåller SM-silver i F17 med KS Bandy.

Senaste säsongen har den Gripenfostrade framtidsspelaren däremot huserat i Sandviken, men nu står det klart att karriären går vidare på annat håll efter att hon bestämt sig för att flytta tillbaka till Trollhättan igen.

Ellen Nilsson har skrivit kontrakt med de svenska mästarna Villa Lidköping.

– Det här ska bli hur kul som helst, det känns som att det har löst sig jättebra. Jag kände att eftersom jag skulle flytta hem från Sandviken så var Villa ett självklart alternativ. Det känns som helt rätt plats för mig och en förening och ett lag som kommer höja min bandyutveckling, säger Nilsson i ett uttalande till klubben.

Tuff konkurrens

18-åringen, som är klar för två säsonger i Villa, har såklart höga målsättningar med toppklubben.

– Målet är såklart att vinna SM-guld, det är ju därför man håller på. Bättre träning än i Villa kan man inte få. Det kommer förmodligen kännas som att man tränar med damlandslaget, säger Nilsson och fortsätter:

– Konkurrensen om platserna kommer vara stenhårda men jag tror också att det är det som kommer göra att man måste plocka fram sitt bästa jag.

I Villa Lidköping finns sedan tidigare även vänersborgaren Annie Berner.