Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Nu är det matchdags igen för IFK Vänersborgs ledarteam Peter Andersson (till vänster) och Ari Holopainen. På lördagseftermiddagen kommer IFK Kungälv på besök till Arena Vänersborg. Bild: SEBASTIAN LAMOTTE

World Cup lottat – matchdags på lördag

Hör upp alla bandyälskare, väntan är över. Spelschemat för World cup i Sandviken är släppt, och i dag spelar IFK Vänersborg sin första träningsmatch.
– Det är alltid kul när matcherna drar igång, säger IFK:s tränare Ari Holopainen

Efter en lång försäsong är det nu dags för Ari Holopainen och spelarna i IFK Vänersborg att omsätta teori i praktik. IFK Kungälv kommer på besök till Arena Vänersborg för säsongens första träningsmatch.

– Nu får vi se vart vi står, säger Ari Holopainen, IFK-tränaren.

Spelaromsättningen i IFK Vänersborg har inför säsongen varit den minsta på många år. Visserligen har man tappat försvarsspelarna Mathias Johansson och Richard Wallin Kamperin, som båda har slutat, och Robin Mohlén har lämnat för spel i nykomlingen Frillesås, men i övrigt har man bara förstärkt med ett nyförvärv i form av Niclas Nyqvist från Boltic.

Det har gjort att försäsongen har sett lite annorlunda ut.

– Förra året började vi på noll, i år har vi med oss ett grundspel och det har varit en fördel. Men nu gäller det att hitta tillbaka till hur vi avslutade förra säsongen och till grunderna, säger Holopainen.

I dagens match får laget dock klara sig utan Mikko Lukkarila, Joakim ”Kimmen” Johansson och Felix Callander som alla tre är skadade.

– Mikko har en bristning i låret, Kimmen åkte in i sargen och drog på sig en lårkaka och Felix har en gammal skada i vristen som han behöver åtgärda. Det är inga stora skador, men ingen av dem kommer att spela mot Kungälv, säger Holopainen.

Nu väntar några veckor av träningsmatchande innan det är dags för World Cup, som avgörs i Sandviken 11-14 oktober. Där ställs IFK mot svenska mästaren Edsbyn, ryska Start och Sirius.

– En grupp som ser spännande ut och där vi har alla möjligheter att gå vidare. Mycket mer än så går inte att säga i dagsläget.