Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nina Baresso firar SM-guldet med Solna 2004. Nu är 44-åringen tillbaka i Basketligan och klar för Alvik. Arkivbild. Bild: Stefan Jerrevång/TT

Baresso tillbaka: "Ska spela tills jag är 50"

En av basketens stora profiler är tillbaka i högstaligan. Nina Baresso, med tre SM-guld och 18 landskamper på meritlistan, är klar för Alvik i Basketligan.
– Det känns helt underbart. Det är en utmaning jag själv behöver efter att ha dominerat i division 1 några säsonger nu, säger 44-åringen till Radiosporten.

De senaste fyra säsongerna har Nina Baresso spelat i division 1-klubben Huddinge. Men nu är hon tillbaka i högstaligan och siktar på att slå Marie Söderbergs rekord från 2014.

Söderberg var då två veckor från att fylla 49 år när hon spelade sin sista match i Basketligan för Visby Ladies. Med det är hon Basketligans äldsta spelare.

– Det är målet. Jag tror rekordet är 49 år, jag har sagt att jag ska spela tills jag är 50, säger hon till Radiosporten och forsätter:

– Jag vill spela mot min dotter och förhoppningsvis hinner jag spela med henne också. Hon är 13 år. Så än så länge har jag några målsättningar och drömmar att uppnå. Mitt bäst före datum har inte gått ut än.

Baresso gjorde sin första säsong i högstaligan redan 1992 och har sedan dess hunnit med att vinna tre SM-guld och spela ett antal landskamper.

I Huddinge hade hon i fjol ett poängsnitt på drygt 26 poäng per match.

– Jag har fortfarande höga målsättningar för mitt eget spel. Jag vill vara där i toppen och har velat vara det de senaste åren men ingen klubb har öppnat upp för mig. Många har sagt att jag är för gammal, men jag är glad att Alvik har gått i från åldersdiskrimineringen, säger hon till Radiosporten.