Jude Bellingham är klar för Real Madrid.
Jude Bellingham är klar för Real Madrid. Bild: Martin Meissner/AP/TT

Bellingham klar för Real Madrid i miljardaffär

Engelske landslagsmittfältaren Jude Bellingham lämnar tyska Borussia Dortmund för spanska storklubben Real Madrid. Det bekräftar Bundesligalaget på sin webbplats. Real Madrid betalar runt 1,2 miljarder kronor för 19-åringens tjänster.

ANNONS

Efter månader av spekulationer är det nu klart. Jude Bellingham, en av fotbollens allra största juveler, har valt sin nya klubbadress.

Och det blev inte en återkomst hem till England som många först hade trott. I stället vänder skutan mot den spanska huvudstaden och Real Madrid, som han kommer ansluta till i sommar.

Dortmund skriver på sin webbplats att man får runt 1,2 miljarder kronor i transfersumma för engelsmannen, vilket innebär att han blir Reals näst dyraste värvning genom tiderna efter Eden Hazard.

Det blev tre säsonger i Tyskland för Bellingham efter att ha anslutit från moderklubben Birmingham 2020 för cirka 290 miljoner kronor. Den sista slutade så när på bästa sätt men ligaguldet sjabblades bort till rivalen Bayern München i den sista omgången.

ANNONS

Bellingham gjorde totalt 132 matcher och 24 mål för Dortmund och var med och vann tyska cupen 2021.

I det engelska landslaget har han så här långt noterats för ett mål på 24 landskamper.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS