Marcus Berg jublar tillsammans med Gustaf Norlin, till höger, efter IFK Göteborgs andra mål i 2–0-segern över Degerfors. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Bergs dubbel lyfte Göteborg

Marcus Berg glänste i sin comeback i IFK Göteborg. Berg gjorde två mål inom loppet av tre minuter, jubilerade med sitt 200:e seriemål och fixade seger mot Degerfors i allsvenskan med 2–0.
– Klart att det är skönt att göra mål, säger veteranen till Discovery+.

Den förre landslagsstjärnan missade omstarten av allsvenskan förra helgen då IFK Göteborg besegrade Sirius borta med 2–1.

Tillbaka på plan visade 35-åringen från Torsby sin spets och betydelse.

I slutet av första halvlek slog han till två gånger på tre minuter och avgjorde mötet med Degerfors.

Ledningsmålet i 38:e minuten var dessutom hans 200:e ligamål i karriären – noterat i sex olika klubbar i sex olika länder.

Degerfors slarvade i ett uppspel, Simon Thern tog enkelt bollen av Joe Gyau och Gustaf Norlin frispelade Berg som elegant sköt 1–0 i bortre hörnet.

Bara tre minuter senare väggspelade sig radarparet Norlin och Berg fram på nytt och den vasse anfallaren sköt mellan benen på Alfie Whiteman i Degerforsmålet. Marcus Bergs 201:a mål på 346 seriematcher.

I pausintervjun med Discovery+ får Berg frågan hur det är med kroppen.

– Det är okej, man har adrenalin nu så det känns helt okej, säger Berg som gjort sju mål i allsvenskan i år.

I den 73:e minuten kom ett annat glädjeämne för "Blåvitt" då Sebastian Eriksson byttes in, den första hemmamatchen för den skadeförföljde mittfältaren sedan september 2021.

Göteborg lyfter tack vare segern, lagets tredje raka, två placeringar uppåt i tabellen till sjunde plats.

Degerfors är kvar som nästjumbo, två poäng efter Gif Sundsvall på kvalplats.