Beskedet: Sebastian Eriksson lämnar IFK Göteborg

Sebastian Eriksson har gjort sin sista match i IFK Göteborg.
Det meddelade klubben på sin hemsida under torsdagen.
– Det är svårt att sätta ord på något som har betytt och som betyder så mycket för mig, säger han på hemsidan.

ANNONS

Sebastian Eriksson, 34, startade sin elitresa i IFK Göteborg 2007 efter att ha fostrats i Åsebro IF. Han har gjort 14 säsonger och 368 matcher i klubben.

I söndags var han med och säkrade nytt allsvenskt kontrakt med Blåvitt – och nu, fyra dagar senare, meddelar klubben att veteranen har gjort sin sista match i den blåvita tröjan.

– Det finns så mycket jag vill säga, så många som jag vill tacka. Just nu känns det jobbigt att det är slut samtidigt som jag är lättad över att vi hamnade över strecket. Jag trodde på oss hela vägen men att det skulle bli på det sättet som det blev… det var galet, säger Sebastian Eriksson till klubbens hemsida.

ANNONS

– Jag har alltid känt ett stort stöd från supportrarna och har gjort allt för deras skull. Jag älskar den här föreningen och är så tacksam över att ha fått vara en del av den under så många år. Det är svårt att sätta ord på något som har betytt och som betyder så mycket för mig.

Planen: Tackas av under våren

IFK Göteborg planerar att tacka av veteranen under våren. Anledningen till att det inte gjordes denna säsongen har att göra med att Sebastian Eriksson ville fokusera på det sportsliga uppdraget i allsvenskan.

Ola Larsson, klubbens tekniske direktör, på hemsidan:

– Det som Sebastian har gjort för den här föreningen och den betydelse som han har haft med sin karaktär och professionalism – den har skapat ett enormt avtryck. Många har mycket att tacka Sebban för. Nu önskar vi honom lycka till framåt, och jag är säker på att våra vägar kommer att mötas framåt på något sätt.

LÄS MER:Sebastian Eriksson om framtiden: ”Jag vill spela fotboll och jag vill göra det i Blåvitt”

LÄS MER:Sebastian Eriksson gjorde efterlängtad comeback

LÄS MER:Sebastian Eriksson redo för comeback efter skadan

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS