Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Brottarlegenden från Trollhättan avled nionde september i sviterna efter en hjärtoperation. Bild: NORA LOREK / TT

Beslut om Franks jordfästning dröjer

Medlingen kring var Frank Andersson ska gravsättas drar ut på tiden. Familjen och ex-frun är oense om begravningsplats och ett beslut av Länsstyrelsen kan dröja till efter årsskiftet, menar Expressen.

För liter mer än en månad sen avled brottarlegendaren Frank Andersson efter sviterna av en hjärtoperation.

Var Frank ska jordfästas har lett till en konflikt mellan Franks familj och hans ex-fru.

LÄS MER: Oenighet om Frank Anderssons begravning

En begravningsceremoni kommer att hållas i Stockholm 16 oktober och en annan i Trollhättan 19 oktober. Efter ceremonin i Trollhättan kommer också kroppen att kremeras. Men det är alltså oklart var urnan ska placeras.

Franks bror menar att Frank på sjukhuset innan operationen sagt att han vill ligga i Trollhättan. Ex-frun å sin sida anser att Frank ville begravas i Stockholm.

Redan i onsdags kunde TTELA berätta att medlare kopplats in och att Länsstyrelsen ska fatta ett beslut kring var Frank Andersson ska få sista vilan. Ett beslut som enligt Expressen kan dröja tills efter årsskiftet.

– När länsstyrelsen delger yttrandet så får berörda parter lämna in sina yttranden om de vill. Då får de tre veckor på sig även där och sedan har de sin handläggningstid på länsstyrelsen och det kan vara två månader, men det beror på hur mycket de har att göra. De har inte bara mina ärenden, säger de anhörigas medlare Elisabeth Tollsten till Expressen.