Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) tycker att klädkoden för kvinnor som spelar beachhandboll är absurd.
Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) tycker att klädkoden för kvinnor som spelar beachhandboll är absurd. Bild: Stefan Jerrevång/ TT

Bikinitvång i beachhandboll blir ministerfråga

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) ska ta upp jämställdheten inom idrotten med nordiska idrottsministrar. Efter det norska landslagets uppmärksammade protest mot klädkoden för kvinnor som spelar beachhandboll har hennes norska kollega bjudit in till att diskutera frågan.

ANNONS
|

Enligt regelverket måste damerna ha på sig sport-BH och bikinitrosor – något som det norska beachhandbollsförbundet länge varit kritiskt mot.

– Det här måste ses som en helt absurd regel, det är en påtvingad klädsel som inte fyller någon funktion för idrotten, säger Amanda Lind på torsdagens pressträff med regeringen.

I EM-bronsmatchen mot Spanien i bulgariska Varna för ett par veckor sedan gick det norska laget emot regelverket och bar shorts i stället.

De hade skickat in en ansökan om att spela i lårlånga tights, men nekats. De har sedan fått böter för tilltaget.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel sport i bildtexten. Rätt är beachhandboll.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS