Rosengårds Nathalie Björn avgjorde mot sin gamla klubb. Arkivbild.
Rosengårds Nathalie Björn avgjorde mot sin gamla klubb. Arkivbild.

Björn frälste Rosengård i premiären

Det satt långt inne. Men Rosengård lyckades vinna den damallsvenska premiären borta mot Eskilstuna – efter mål av Nathalie Björn i 90:e minuten.

ANNONS
|

Efter tre säsonger utan SM-guld vill ”mesta mästarna” Rosengård tillbaka till toppen.

Och laget fick en – poängmässigt – bra start på säsongen.

När klockan började ticka mot tilläggstid klev Nathalie Björn fram och tryckte in säsongens första mål, det första allsvenska målet i karriären.

21-åringen, som kom till Rosengård från Eskilstuna förra året, snappade upp en utboxning från Emelie Lundberg och dunkade kyligt in 1–0 mot sitt gamla lag.

- Man får verkligen kriga för att få med sig poäng härifrån Tunavallen, och vi lyckades, säger Nathalie Björn.

ANNONS

"Tydlig straff"

Av spelet fanns dock mer att önska.

Rosengård hade mycket boll, men lyckades inte vaska fram särskilt heta chanser. Det gjorde däremot hemmalaget. Eskilstuna hade en boll i ribban i 61:a, och några minuter senare tvingades Rosengårdförsvaret att rensa bort en boll vid mållinjen.

- Betyg på matchen? Två av fem, säger Rosengårds kapten Caroline Seger.

Hon fortsätter:

- En premiär är alltid en premiär, det tar ett tag innan man kommer in i det och vi vet att vi kan bättre. Vi fick inte någon rytm i det i dag, men arbetsmässigt skulle jag säga att det var en fyra.

Samtidigt handlade snackisen om en möjlig straffsituation för Rosengård i andra halvlek. Bollen tycktes ta på Eskilstunas Matilda Plans arm och Rosengård-spelarna ropade på straff, men domaren Laura Rapp valde att fria.

- Jag tycker att den är jättetydlig. Men det är inte så mycket att prata om. Domarna gör lika mycket fel som vi spelare. Visst, det kommer situationer som kommer vara avgörande, men man kan inte stirra sig blind på det, de (domarna) försöker göra sitt jobb lika mycket som vi, säger Caroline Seger.

ANNONS

Hon drog en lättnadens suck efter premiärsegern.

Få matcher

Förra säsongen slutade snöpligt för Rosengård, då man var i serieledning inför den sista omgången men tappade SM-guldet till Piteå och Champions League-platsen till tvåan Göteborg, och Seger pekar på vikten av att få vinna direkt under de få matcherna (sju) som ska spelas innan VM-uppehållet i sommar.

- Det är få omgångar fram till uppehållet, så det är klart att det är viktigt för oss att ta poäng och spela bra fotboll. Vi får växa härifrån.

Nathalie Björn är inne på samma spår.

- Att få med sig tre poäng i premiären är riktigt, riktigt bra.

Nästa match för Rosengård är hemma mot Kristianstad nästa söndag.

TT

ANNONS