Stina Blackstenius jublar efter sitt 1–0 mål mot Kanada.
Stina Blackstenius jublar efter sitt 1–0 mål mot Kanada.

Blackstenius: "Som jag har väntat på det här"

Elva raka landskamper gick Stina Blackstenius utan att göra mål. När måltorkan väl bröts avgjorde hon en åttondelsfinal i fotbolls-VM.

ANNONS
|

Hon har varit förbundskapten Peter Gerhardssons förstaval längst fram länge nu. Men det senaste året har Stina Blackstenius haft svårt att göra just det som hon ska göra i landslaget: mål.

Under VM har hon själv berättat hur det har börjat sätta sig i huvudet. Men nu behöver hon inte tänka mer.

- Man kan inte komma ifrån att det blir en liten frustration. Man vill vara den som gör mål och om man är anfallare vill man skapa så många chanser som möjligt, säger Stina Blackstenius.

ANNONS

- Men äntligen får jag utdelning. Jag har verkligen väntat på det där målet.

När Blackstenius med kraft och snabbhet tryckte in 1–0 mot Kanada i den 55:e minuten, framspelad av Kosovare Asllani, var det ett helt matchavgörande ögonblick. Det blev inga fler mål i matchen.

- Det var en jättebra passning av "Kosse", för mig handlade det egentligen bara om att komma först på bollen, säger Blackstenius.

- Att målet kom just i dag betyder väldigt, väldigt mycket för mig, men att vi är vidare till kvartsfinal slår ändå högst.

På lördag väntar Tyskland i Rennes. Blackstenius går då, för första gången på mer än ett år, in i en landskamp med ett nygjort mål i ryggen.

ANNONS

- Det betyder mycket. Jag får självförtroende av det här och ska försöka ta med mig så mycket som möjligt av det. Men det viktigaste blir vad vi gör som lag. Vi har mycket kvar att göra här.

Paris, TT:s utsända

ANNONS