Per Kristian Bråtveit.
Per Kristian Bråtveit. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Bråtveit: "Första halvlek är pissdålig"

Hammarby vann Stockholmsderbyt mot Djurgården med 2–1. Per Kristian Bråtveit höll kvar "Blåränderna" i matchen, men fick till sist kapitulera.
– Vi får inte till någonting, säger han och blickar samtidigt fram emot kommande Champions League-kval.

ANNONS

Hammarby chockade Djurgården med en ny 5–3–2-uppställning och hade en 2–0-ledning efter den första halvleken. Något det regerande mästarlagets tränare Thomas Lagerlöf av förklarliga skäl inte var helt nöjd med

– Deras 1–0-mål är helt hemskt. Det är för enkelt, vi är alldeles för skickliga för att släppa till så enkla målchanser, säger han på presskonferensen efter matchen.

– Vi ger dem matchen i första halvlek även om vi inte ska ta något från dem. Det är några otroligt dumma situationer defensivt. Det hade varit mer om inte PK (Per Kristian Bråtveit) räddat oss några gånger.

Målvakten håller med Lagerlöf om laginsatsen i första halvlek.

ANNONS

Dålig känsla

– Första halvlek är pissdålig. Vi får inte till någonting. I andra halvlek blir vi lite bättre, men vi får inte den riktiga pressen på dem. Det känns inte bra nu.

– Vi pratade om det innan att det kunde bli en "femback". Det tar för lång tid innan vi fattar hur vi ska pressa. Vi blir bara löpande utan att få något resultat.

Djurgården är samtidigt på väg ut i Europa. Tidigare under söndagen stod det klart att man får möta ungerska ligamästarna Ferencvaros i den första kvalomgången av Champions League som inleds 18–19 augusti.

"Inte så mycket koll"

Det kunde ha blivit skotska Celtic eller polska Legia Warszawa. Bråtveit är nöjd med lottningen, trots att han inte har någon speciell koll på det ungerska laget.

– På så sätt var det en bra lottning. De matcher vi får extra i Europa är bara roliga matcher. Vi är privilegierad som får spela i Europa och det ska inte vara någon energitapp utan att vi får in energi av de matcherna.

– Jag har inte så mycket koll på dem, men jag vet att det är två norrmän som spelar där. Oavsett vem vi fått hade det blivit tufft. Vi vill komma så långt som möjligt samtidigt som vi vill göra det bra i ligan.

ANNONS

Emil Forsberg/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS