Jesper Bratt (i svart) satte det avgörande målet.
Jesper Bratt (i svart) satte det avgörande målet. Bild: Bill Kostroun/AP/TT

Bratt avgjorde i förlängningen

New Jerseys Jesper Bratt blev matchvinnare när han i förlängningen satte det avgörande målet mot Vancouver.

Förlängningsperioden var dryga fyra minuter gammal när den Trångsundskolade 24-åringen slog till med ett välplacerat direktskott i krysset och avgjorde matchen med 5–4-målet. Det var lagens första match efter helgens uppehåll då det spelades All star-matcher.

– Det var såklart ingen jättebra match, vi har spelat bättre. Man kan vara lite rostig efter en paus. Men samtidigt så visade vi kämpaanda och kom tillbaka och till syvende och sist är det här två poäng som kommer att vara jätteviktiga för oss, säger Bratt.

Då hade Vancouver dessförinnan stått för en rejäl upphämtning från 1–4-underläge halvvägs in i matchen till 4–4 när tredje perioden blåstes av.

En hel del svenskar noterades för assist i matchen. Oliver Ekman-Larsson stod för två och Elias Pettersson för en för Vancouvers del, medan Fabian Zetterlund noterades för två för New Jersey.

Mika Zibanejad fick med sig tre poäng från mötet mellan hans New York Rangers och Calgary. Zibanejad gjorde två mål på landsmannen Jacob Markström, varav det sista innebar en kvittering till 4–4 och att matchen togs till förlängning.

I förlängningen spelade Zibanejad fram till Alexis Lafrenière som avgjorde och fastställde slutresultatet till 5–4. Mikael Backlund stod för två assist för Calgary och Elias Lindholm och Rasmus Andersson för en vardera.