Samuel Brolin. Arkivbild.
Samuel Brolin. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Brolin tillbaka på Friends: Väldigt speciellt

AIK:s utlånade målvakt Samuel Brolin fick möta sin egen klubb och imponerade stort. Efter ett par vassa räddningar lyckades Mjällby få med sig en poäng från Stockholm.
– Det var jättespeciellt på alla sätt, säger 20-åringen efter 2–2-matchen.

ANNONS

Samuel Brolin ses som ett stort målvaktslöfte i AIK och har under den här säsongen lånats ut till Mjällby för att få speltid. Där har han imponerat så pass att han knipit startplatsen framför Carl-Johan Eriksson.

Under lördagen ställdes han mot sitt AIK och visade upp sig från sin bästa sida med flera avgörande räddningar.

Han motade först bort en farlig frispark från Sebastian Larsson och stoppade sedan Nabil Bahoui som fick ett jätteläge i slutminuterna.

"Då är det press varje match"

– Jag pratade med Kenny (Kyriakos Stamatopoulos, målvaktstränaren i AIK) han garvade och sade att det var rätt mycket press inför matchen, det är svårt att undgå det när man möter sitt eget lag.

ANNONS

– Det är väldigt speciellt, men man får försöka tackla det också. När man förhoppningsvis står i AIK nån dag då är det press varje match. Så det är bara axla och ta vara på det, säger han.

Tipsade om motståndet

Sedan uppflyttningen till A-truppen 2018 har Brolin hunnit studera AIK en hel del från nära håll. Inför mötet på Friends arena gav han Mjällbyspelarna tips om hur motståndet skulle hanteras.

– När man tränar med spelare varje dag vet man vad de är bra på och vad de söker.

– Till exempel Tom Strannegård som jag växt upp med i Danderyd. Han kanske inte är bäst på att ta sig förbi sin gubbe, men han är satans duktig på att sätta upp andra i lägen eller hitta väggspel, sånt kan man prata med andra om.

Trots succén vill han inte spekulera i när en återkomst i AIK kan bli aktuell.

– Jag har fullt fokus på Mjällby, jag tror AIK har fullt sjå att styra upp allt här och att fortsätta ta poäng som de gör. Det är inget snack om det än så länge.

Emil Forsberg/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS