Manchester City kan tappa poäng till följd av brott mot de finansiella reglerna. Arkivbild.
Manchester City kan tappa poäng till följd av brott mot de finansiella reglerna. Arkivbild. Bild: Ian Walton/AP/TT

City kan förlora poäng i Premier League

ANNONS

På fredagen kom beskedet att den engelska fotbollsklubben Manchester City stängs av från Champions League-spel i två år och tvingas böta drygt 300 miljoner kronor för att ha brutit mot det europiska fotbollsförbundet Uefas finansiella regler.

Klubben riskerar även att tappa poäng i Premier League, rapporterar Independent med hänvisning till högt uppsatta källor. Liknande finansiella regler gäller nämligen i den engelska högstaligan.

Ett poängavdrag väntas dock inte få någon större praktisk betydelse, eftersom ligaseger inte ligger i korten. Ingen av experterna som Independent pratar med tror att något strängare straff – exempelvis avstängning – kan bli aktuellt.

City bedöms ha överdrivit sina intäkter från sponsoravtal mellan 2012 och 2016, och har inte samarbetat med utredningen, enligt Uefas utredningsorgan. Manchester City säger att man kommer att överklaga beslutet.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS