Manchester Uniteds Victor Nilsson Lindelöf och Chelseas Mason Mount i kamp i det mållösa toppmötet. Bild: Andy Rain/AP/TT

City vinnare efter mållöst toppmöte

0–0 i toppmötet mellan Chelsea och Manchester United i Premier League. Då blev serieledaren Manchester City den stora vinnaren då försprånget till tvåan United är hela tolv poäng.

City tog i lördags 20:e raka segern då West Ham besegrades med 2–1.

I dag skulle tvåan United och trean Leicester försöka ta in lite av det stora försprånget.

Det gick inte alls. Leicester föll hemma mot Arsenal med 1–3 och United – som möter City nästa helg – fick bara med sig en poäng från toppmötet med Chelsea på Stamford Bridge.

City är därmed 12 poäng före tvåan United och 13 före trean Leicester.

Det var andra gången den här säsongen som storlagen spelade 0–0.

Men om höstmötet var stendött hände det mer den här gången.

"Fråntagna två poäng"

Victor Nilsson Lindelöfs lag ville ha straff i 16:e minuten sedan bollen träffat handen på Chelseas Callum Hudson-Odoi, men VAR-granskningen gick till Chelseas fördel.

Något som upprörde Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer:

– Hundra procent att vi skulle haft straff. Jag har ingen aning varför vi inte fick det, speciellt som de stoppar spelet och tittar på det. Vi blir fråntagna två poäng.

Hakim Ziyech fick ett jätteläge i början av andra halvlek, men Unitedmålvakten David de Gea stod för en strålande enhandsräddning.

I mitten av andra var Uniteds Fred centimeter från att skruva in ett ledningsmål i bortre krysset.

Chelseas nye manager Thomas Tuchel är nu obesegrad i nio raka matcher i liga och cup, men en poäng räckte inte för att kliva upp på en topp 4-plats som ger en Champions League-biljett.

Snabb vändning

Leicester gjorde ett tidigt ledningsmål.

Men sen tog det roliga slut för ligatrean – Arsenal vände och vann med 3–1.

Youri Tielemans gav hemmalaget en smakstart, men Arsenal hämtade sig och vände redan före paus.

David Luiz nickade in kvitteringen i 39:e minuten och Alexandre Lacazette gjorde 2–1 på straff i 45:e.

Sju minuter in i andra halvlek var det dags igen när en snabb omställning ledde till att Nicolas Pépé enkelt kunde göra 3–1 i öppet mål.

Tottenham gjorde processen kort på hemmaplan mot Burnley i 4–0-segern. Redan efter en dryg halvtimme stod det 3–0.

Gareth Bale, som haft det så tufft, gjorde två mål och spelade fram till ett tredje. De andra målen gjorde Harry Kane och Lucas Moura.

Fjolårsmästaren Liverpool bröt sin fyra matcher långa förlustsvit och besegrade jumbon Sheffield United borta med 2–0 efter mål av Curtis Jones och Roberto Firmino. Laget ligger kvar på sjätte plats i tabellen.