Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Claessons stora genombrott – hyllas av lagkamraten

Viktor Claesson, 26, har fått sitt stora genombrott under säsongen. Under VM har han fortsatt leverera och hyllas nu av Mikael Lustig. – Han har varit inblandad i typ alla våra mål, säger han.

Det har gått snabbt för Viktor Claesson som fick sitt stora genombrott i Krasnodar under säsongen och spelade till sig en startplats i Janne Anderssons landslag. Väl i Ryssland under VM så har han fortsatt att leverera och varit högst delaktig i den svenska framgången.

Något som inte undgått hans kantkamrat Mikael Lustig.

– Han har varit inblandad i typ alla våra mål. Han är extremt hårt jobbande och löpstark och har varit mycket bra. Han löper extremt mycket och med kraft så det är svårt att ta bollen från honom och hänga med. Han har varit extremt nyttig för oss.

Viktor Claesson själv? Jo, han är nöjd med samspelet med Mikael Lustig på den svenska högerkanten.

– Det växer hela tiden med ju fler matcher tillsammans som vi gör och du får mer självförtroende och kännedom om varandra. Men vi höjer det för varje match och vi måste göra jobbet tillsammans, säger han och fortsätter.

– Jag försöker gå rakt på mål när chansen dyker upp. Sen tycker jag själv att jag är en spelare som springer mycket och försöker komma in i boxen.

Känslan inför Schweiz?

– Vi går in för att göra en bra prestation, oavsett om vi är underdog eller inte. Sen är Schweiz bättre än vad folk i Sverige tror. Men vi har bra självförtroende och ska försöka ta det. För oss handlar det om att komma upp i personbästa och gör vi det så har vi en bra chans.

– Schweiz är det bästa laget rent defensivt som vi har mött. De är stabila och har få förluster de senaste åren och det kommer att bli en tuff match men vi kommer göra allt för att vinna.