Hammarbymålvakten Gianluca Curci styrde i den 81:a minuten in Helsingborgsbacken Adam Erikssons låga inlägg och skåningarna vann därmed med 2–1 hemma på Olympia.
Hammarbymålvakten Gianluca Curci styrde i den 81:a minuten in Helsingborgsbacken Adam Erikssons låga inlägg och skåningarna vann därmed med 2–1 hemma på Olympia.

Curci efter målvaktstavlan: "Delvis mitt fel"

Topptippade Hammarby är fortfarande utan seger i allsvenskan. En målvaktstavla av Gianluca Curci fällde Stockholmslaget borta mot Helsingborg.

ANNONS
|

Det var nio minuter kvar av ordinarie tid på Olympia när vänsterbacken Adam Eriksson lite turligt fick med sig bollen i Hammarbys straffområde. Hemmaförsvararen skulle bara skicka in sitt inlägg mot en medspelare, men i stället styrdes bollen i mål via Hammarbymålvakten Gianluca Curcis hand fram till slutresultatet 2–1.

- Det var delvis mitt fel. Bollen tog på någon innan, men det är kanske till 70 procent mitt fel, säger italienaren.

ANNONS

Det var ett taffligt självmål, men i den officiella statistiken är Adam Eriksson segerskytt.

- Det är klart att det är flyt. Jag försöker bara trycka in den så hårt jag kan i knähöjd och jag vet att det inte är så roligt som försvarare att få de inläggen emot sig. Bollen kan ta på vem som helst, säger Eriksson.

"Dåligt av oss"

Segermålet kom i ett läge när Hammarby hade tagit över och Helsingborgsspelarna såg rejält trötta ut. Någon slutforcering för ett kvitteringsmål mäktade dock inte gästerna med. Inte heller innan Helsingborgs segermål skapades några direkt stora Hammarbychanser.

- Det känns som att vi har kontroll i andra halvlek, men vi har inte skärpan för att skapa de chanser vi behövde. Det är dåligt av oss att förlora den här typen av matcher, säger Hammarbyanfallaren Nikola Djurdjic.

Förlusten innebär att Stockholmslaget ännu inte har vunnit i årets allsvenska efter två raka 1–1-matcher i upptakten (Elfsborg och Kalmar).

ANNONS

- Det sitter i vårt huvud. Vi måste vara mer hungriga. Det kändes som att Helsingborg blev trötta i den andra halvleken och vi hade mycket boll, men så låter vi dem vinna matchen, säger Djurdjic.

Mötet på Olympia var stundtals hett och frågan är om inte Helsingborgsanfallaren Wanderson borde ha fått ett rött kort i stället för ett gult efter sin satsning med dobbarna före mot Djurdjic i den 17:e minuten.

- Om jag inte hade reagerat snabbt och fått undan mitt ben hade det varit i två delar. Det är jag till hundra procent säker på. Det är en tackling som inte hör hemma i fotbollen, säger Hammarbyanfallaren.

"Mäta oss med alla"

I den första halvleken hade den inlånade anfallaren Vidar Örn Kjartanson gjort sitt första mål för Hammarby. Målet kom fem minuter efter att Mohammed Abubakari fått öppet mål fram till 1–0 sedan Alexander Farneruds frispark tagit i stolpen i den 14:e minuten.

ANNONS

Nykomlingen Helsingborg har nu tagit sex poäng på de inledande omgångarna efter möten med den topptippade trion Norrköping (seger med 3–1), Häcken (1–2) och Hammarby.

- Det känns som att vi kan mäta oss med alla lag. Nu ska vi bara få till det på bortaplan och få poäng där, säger Helsingborgskaptenen Andreas Granqvist.

TT

ANNONS