Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Då gör Sjöström comeback: "Före tidsplanen"

Simstjärnan Sarah Sjöström närmar sig comeback efter armbågsfrakturen. 27-åringen hoppas vara redo för tävling i franska Canet 1-2 juni.
– Vi ligger före tidsplanen, säger hon till Dagens Nyheter.

ANNONS

Det var i början på februari som en isfläck vände upp och ner på Sarah Sjöströms säsongsupplägg.

Sedan dess har stjärnan opererats och den värsta smärtan har klingat av.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon att hon gjort framsteg efter olyckan och att tävlingscomebacken kommer allt närmare.

– Ja, tanken är att jag ska göra comeback i Canet den 1-2 juni, säger hon.

Därefter väntar den internationella tävlingen Sette Colli Trophy i Rom 25-27 juni. Sjöström hoppas att de två tävlingarna ska räcka som uppladdning för sommarens OS i Tokyo.

– Självklart är det inte optimalt, men nu är det som det är och vi anpassar oss efter det, säger hon.

ANNONS

Stjärnan har tidigare gett en vink om att hon kan ställa upp i färre grenar än planerat under OS, men än är inget spikat.

– Jag tar det som det kommer. Det är drygt två månader kvar till OS och jag kan fortfarande inte simma fjärilsim så jag tänkte börja med att lära mig det, säger hon.

Vid senaste OS, i Rio de Janeiro 2016, tog Sjöström tre medaljer, en av varje valör (guld, silver och brons).

Emil Forsberg/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS