Olivia Löfqvist, här i Storhamars tröja, får snart dra på sig en annan blågul tröja – Sveriges.
Olivia Löfqvist, här i Storhamars tröja, får snart dra på sig en annan blågul tröja – Sveriges. Bild: Geir Olsen/NTB/TT

Debutant får chansen i handbollslandslaget

ANNONS

Debutanten Olivia Löfqvist, till vardags mittsexa i norska Storhamar, är uttagen i handbollslandslagets trupp till dubbelmötet med Frankrike i början av mars. Samtidigt är både Mathilda Lundström och Frida Rosell tillbaka i Blågult för första gången på ett par år.

"Vi har varit med strax bakom medaljörerna de tre senaste mästerskapen och för att ta nästa steg behöver vi möta de allra bästa oftare. Vi har ett hemmamästerskap att se fram emot senare i år och det här är en viktig del i förberedelserna inför det", säger förbundskapten Tomas Axnér inför matcherna mot de regerande olympiska mästarna.

Axnér har tagit ut totalt 18 spelare till bortalandskamperna, den 3 mars i Strasbourg och sedan två dagar senare i Montbeliard. Det är den första av tre landslagssamlingar i år innan VM-truppen tas ut.

ANNONS

VM spelas i Sverige, Norge och Danmark 30 november–17 december.

Fakta: Sveriges trupp

Målvakter: Johanna Bundsen, Sävehof, Jessica Ryde, Ikast, Evelina Eriksson, Bukarest.

Vänstersex: Jennifer Johansson, Skuru, Elin Hansson, Ramnicu Valcea.

Mittsex: Linn Blohm, Györ, Anna Lagerquist, Nantes, Olivia Löfqvist, Storhamar.

Högersex: Mathilda Lundström, Silkeborg, Nathalie Hagman, Nantes.

Vänsternio: Jamina Roberts, Kristiansand, Kristin Thorleifsdóttir, Horsens, Frida Rosell, Sävehof, Tyra Axnér, Nykøbing Falster.

Mittnio: Carin Strömberg, Nantes, Jenny Carlson, Brest.

Högernio: Nina Koppang, Sävehof, Emma Lindqvist, Ikast.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS