Harry Kane gör mål mot Everton.
Harry Kane gör mål mot Everton. Bild: Peter Powell

Delad poäng mellan Everton och "Spurs"

Gylfi Sigurdsson blev tvåmålsskytt, och sedan blev Harry Kane detsamma. Matchen slutade 2–2 mellan Everton och Tottenham – ett resultat som inte gynnade något av Premier League-lagen i jakten på Europaspel.

ANNONS

Everton ligger åtta, Tottenham sjua. Båda lagen strävar efter att nå upp till minst sjätteplatsen för att säkra Europaspel till nästa säsong.

Men på Goodison Park blev det två förlorade poäng för båda lagen.

Tanguy Ndombélés inlägg från vänster hittade hela vägen till anfallsstjärnan Harry Kane som Evertonförsvaret tappat bort. Engelsmannen tog ner bollen och petade in ledningsmålet för "Spurs" i den 27:e minuten.

Men ledningen höll inte särskilt länge. Bara några minuter senare revs James Rodriguez ner bakifrån i skottögonblicket och domaren pekade på straffpunkten. Islänningen Gylfi Sigurdsson kunde kvittera från elva meter.

Everton fullbordade sedan vändningen i den 62:a minuten. Ett mönsteranfall via högerkanten ledde fram till ett lågt inlägg som Sigurdsson smällde dit med en läcker halvvolley.

ANNONS

Sedan var det dags för nästa tvåmålsskytt. Två Evertonförsvarare missförstod varandra vid en inläggssituation och återigen landade bollen hos Kane som gjorde det han brukar: mål.

Kane haltade sedan av i slutminuterna.

Everton har tre poäng upp till lokalrivalen Liverpool på sjätteplats, och Tottenham har två men med en match mer spelade.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS