Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nils van der Poel har ett riktigt succéår bakom sig med två VM-guld, två OS-guld, världsrekord och olympiska rekord. Bild: MATHIAS BERGELD
Nils van der Poel har ett riktigt succéår bakom sig med två VM-guld, två OS-guld, världsrekord och olympiska rekord. Bild: MATHIAS BERGELD

”Det är läskigt att tänka på framtiden”

Nils van der Poel har ett riktigt succéår bakom sig med två VM-guld, två OS-guld, världsrekord och olympiska rekord. Vad som händer härnäst är dock inte klart.
– Det är läskigt att tänka på framtiden, säger Trollhättesonen i en intervju med Discovery plus.

12.30.74.

Det är det nya världsrekordet på 10 000 meter som Nils van der Poel satte under fredagsförmiddagen.

Hans tredje världsrekord på ett år. Ett år där han även tagit två OS-guld och två VM-guld. Frågan många nu ställer sig är: ”Vad händer härnäst?”.

Det verkar van der Poel själv inte veta, i alla fall om man får tro hans egna ord:

– Just nu är det läskigt att tänka på framtiden.

LÄS MER: Nils van der Poel tar sitt andra OS-guld

LÄS MER: Göran van der Poel: ”Det här är stort – magiskt”

Han fortsätter:

– Det blir nog en ganska tuff period nu, att gå från att vara väldigt målmedveten mot någonting som känns väldigt viktigt och sen släppa det. Det är inte lätt, det kommer bli tufft, säger Nils van der Poel till Discovery plus.

– Men jag ser också mycket fram emot nästa utmaning, så får vi se vad det blir.

Det är inte säkert att det blir på skridskobanan?

– Vi har ett VM och en världscupfinal här inom en månad som jag idag har för avsikt att göra mitt bästa på, så får vi se vad som händer efter det, säger han.

”Klart det är läskigt”

En annan framgångsrik svensk idrottare är Magdalena Forsberg. Hon har bland annat sex VM-guld och två OS-brons i skidskytte på meritlistan. Hon förstår Nils van der Poels känslor:

– När man varit sådär dedikerad och fokuserad och har haft sitt mål så klart och tydligt framför sig under en väldigt lång tid och sedan står där och har klarat av det, och inte har tänkt längre. När man behöver sätta ett nytt mål och ha ett nytt syfte med varje dag. Det är läskigt, men det kommer han att greja, säger hon i Discovery plus studio.

LÄS MER: Vägen från Gripen till Peking

LÄS MER: Stora jublet i Tyskland – avslöjar Nils galna OS-uppladdning

Hon fortsätter:

– Varje dag när man vaknar har man vetat precis vad man ska göra och vart man vill, vad slutmålet är. Jag tror man behöver ha det där slutmålet för att må bra. Det kan ta ett tag att hitta nästa grej, säger hon.

Nu återstår det att se vad Nils van der Poel tar sig för härnäst.

LÄS MER: Hyllar van der Poel med semla: ”Han får så många han vill när han kommer hem”