Novak Djokovic är klar för semifinal i Paris.
Novak Djokovic är klar för semifinal i Paris. Bild: Thibault Camus/AP/TT

Djokovic visade klassen – till semifinal

ANNONS

Visst, han tappade det första setet med 4–6 mot ryssen Karen Chatjanov. Men sedan visade Novak Djokovic upp tennis av yttersta världsklass. Den tredjeseedade serben är klar för semifinal i Franska mästerskapen efter att ha vunnit kvartsfinalen med 3–1 i set (4–6, 7–6, 6–2, 6–4).

– I de två första seten spelade han bättre än jag. Jag gjorde många misstag och kom fel in i matchen, men från tiebreak i andra gick det bra, säger han i segerintervjun med Discovery +/Eurosport.

Djokovic menar att han fick slita hårt för semifinalbiljetten.

– Det var en bra fajt, som förväntat. Man måste verkligen förtjäna att gå vidare, säger han.

ANNONS

I semifinalen kommer Djokovic att få möta förstaseedade Carlos Alcaraz. Spanjoren hade inga större problem med att besegra greken Stefanos Tsitsipas. Alcaraz vann med 3–0 i set (6–1, 6–2, 7–6).

– Jag tror på mig själv hela tiden, det är nyckeln, säger Alcaraz.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS