Moa Ilar satte nytt personbästa i världscupen med sin fjärdeplats i lördagens 10 kilometer klassiskt i finländska Ruka. Arkivbild
Moa Ilar satte nytt personbästa i världscupen med sin fjärdeplats i lördagens 10 kilometer klassiskt i finländska Ruka. Arkivbild Bild: Heiko Junge/NTB/TT

Doldisens nya succé – "belönades" av Karlsson

Allt handlar inte längre om Ebba Andersson och Frida Karlsson.
I världscuppremiären visade Moa Ilar på nytt att hon blir att räkna med i vinter.
Trots personbästa var hon missnöjd.
– Ja, det är väl klart? Jag står ju här med en ”wooden medal” från Frida Karlsson, säger Ilar efter fjärdeplatsen.

ANNONS

En trämedalj kan ses som bevis på att man precis har gått miste om en pallplats. Så när Frida Karlsson fick en träsnidad gran om halsen efter sin tredjeplats i lördagens 10-kilometerslopp i finländska Ruka, skickade hon den snabbt vidare till sin lagkamrat.

– Ja, hon var ju fyra i dag. Då ska man ha en ”wooden medal”, och vi fick ju en trägran eller något. Så jag tänkte att jag hänger den runt henne i stället. Hon ”persade” ju i dag också, det är coolt alltså. Vi är ett starkt lag, säger Frida Karlsson.

Vann i Gällivare

Som fyra var Moa Ilar bara tredje bästa svenska, eftersom Ebba Andersson vann loppet. Det är ändå 26-åringens bästa individuella världscupresultat, sedan tidigare hade hon som bäst blivit sexa.

ANNONS

Ändå var hon lite besviken med dagen.

– Ja, det är väl klart? Jag står ju här med en ”wooden medal” från Frida Karlsson, för min fjärdeplats, säger Ilar.

Redan i Sverigepremiären i Gällivare förra helgen visade Ilar prov på ordentlig utveckling sedan förra säsongen. Då slog hon både Andersson och Karlsson på 10 kilometer fristil.

Stressad på första varvet

Men det är inte med den bakgrunden som lördagens fjärdeplats känns snöplig.

– Nej, det skulle jag inte säga. Men jag är lite besviken över genomförandet. Jag blev lite chockad i första backen, jag hade nog förväntat mig lite bättre fäste och jag upplevde att jag fick gå ut och saxa väldigt tidigt. Så jag blev lite stressad av det, säger Ilar.

Det ordnade hon upp på nästa varv. Men upp till Karlsson på pallen var det för långt. Moa Ilar var till slut drygt tolv sekunder bakom sin lagkamrat i mål.

– Men det är samtidigt mitt bästa vc-resultat. Och att få göra det i klassisk stil känns superkul, säger Ilar.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS