Jimmy Durmaz.
Jimmy Durmaz.

Durmaz utesluter MFF – vill stanna utomlands

En flytt tillbaka till Malmö FF är inte aktuellt. Jimmy Durmaz vill stanna utomlands och fortsätta spela i en bra liga.

ANNONS
|

Kontraktet med franska Toulouse sträcker sig till den 30 juni. Vad som väntar efter det datumet vet inte Jimmy Durmaz, men landslagsmittfältaren har trots allt några riktlinjer inför sitt kommande klubblagsval.

+ Att flytta tillbaka till allsvenska Malmö FF är inte aktuellt.

+ Landslagskarriären är viktig.

+ Han vill spela vidare i en bra klubb och i en bra liga.

Dahlin har ringt

- Det är första gången som jag är klubblös, eller kontraktslös. Men jag har haft bra fokus på träningarna här och har haft bra snack med Dahlin (Martin, agenten) om vad som händer. Han sköter allting och han ska inte ringa mig om det inte är något som är jätte-, jätteviktigt, säger han.

ANNONS

Har han ringt?

- Ja… han har ringt. Det har hettat till. Men det går långsamt och så hettar det till ibland. Vi får se helt enkelt. Jag har en rolig sits, jag trivs bra med det och jag håller mig lugn. Martin får sköta det och jag säger ja eller nej.

30-åringen har bland annat ryktats vara på väg till turkiska Gençlerbirligi, klubben som han spelade för 2012–2014.

- Huvudspåret är det väl inte men det är ett stort alternativ. Det finns annat intresse också, det finns en massa intresse. Men som sagt: Martin ringer mig när det hettar till ordentligt.

MFF inte aktuellt

Jimmy Durmaz är inne på att det är viktigt att välja rätt väg in i framtiden och han är tydlig med att han vill fortsätta spela utomlands. Med det sagt utesluter han en flytt tillbaka till Malmö FF, där han spelade 2008–2012.

ANNONS

- Jag har kontakt med Malmö men jag har inte pratat med Daniel (Andersson, sportchefen) på ett tag. De vet när det är dags och då är det dags, men det känns inte som att det är nu. De alternativ som finns på bordet känns som en hög nivå för att fortsätta karriären utomlands, säger han.

Oavsett vilket val som väntar är han mån om att även i fortsättningen vara en spelare för förbundskapten Janne Anderssons landslag.

Den här landslagsveckan har Durmaz dock lagt alla sina tankar om framtiden åt sidan. Allt handlar i stället om förberedelserna inför Sveriges EM-kval mot Malta hemma på fredag och Spanien borta på måndag.

- Vi vet hur otroligt viktiga de här tre poängen är på hemmaplan. Tar vi inte tre poäng hemma blir det svårt. Det är sådana här matcher vi måste vinna. Först efter den kan vi fokusera på Spanien, säger han.

ANNONS
TT

Fakta: Jimmy Durmaz

Född: 22 mars 1989 i Örebro.

Position: Mittfältare.

Klubb: Toulouse.

Tidigare klubbar: Olympiakos, Gençlerbirligi, Malmö FF, BK Forward.

Klubblagsmeriter: Ligamästare Olympiakos 2015 och 2016 samt cupmästare 2015. SM-guld med Malmö FF 2010.

Aktuell: Kontraktet med franska klubblaget går ut den 30 juni men närmast är han med i Sveriges kvaltrupp till matcherna mot Malta hemma och mot Spanien borta.

ANNONS