Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing avgår. Arkivbild.
Hockeyettans ordförande Ronnie Glysing avgår. Arkivbild. Bild: Andreas Hillergren/TT

Efter bråket – hockeyettans ordförande avgår

Bara några dagar inför det extra årsmötet i hockeyettan väljer den kritiserade ordföranden Ronnie Glysing att avgå, uppger Aftonbladet. Det bekräftar också Glysing för TT.
– Det är bäst för hockeyettan, säger han.

ANNONS

Under hösten har hockeyettan skakats av interna konflikter sedan Boden och Karlskrona inte accepterat ligans tv-avtal vilket bland annat ledde till att en del lag bojkottade spel i Boden och i Karlskrona.

Till slut fick majoriteten av klubbarna nog och begärde ett extrainsatt årsmöte för att rösta bort ordföranden Ronnie Glysing som tagit striden mot Boden och Karlskrona.

I stället lämnar han själv.

– Jag har meddelat styrelsen i dag att jag lämnar mitt uppdrag som ordförande i hockeyettan med omedelbar verkan, säger han till TT.

– Anledningen är att jag anser det bäst för hockeyettan och hockeyettans medlemmar då de här negativa skriverierna och personangreppen mot mig inte bara skadar mig som person utan också hockeyettan, alla våra samarbetspartner och svensk ishockey. Det vill inte jag fortsatt medverka till.

ANNONS

Strider på flera fronter

Karlskrona har inte skrivit på något avtal med ligan för den här säsongen. Det har dock Boden. Det har gjort att hockeyettan tagit strid i domstol. Enligt skiljedomen i december ska Boden betala nästan 2 miljoner kronor till hockeyettan.

Striden har även förts på annat håll. Boden har i en dom i Riksidrottsnämnden (Rin) fått rätt att stå utanför ligaorgansationen. Svenska ishockeyförbundet anser dock att Rin inte är behörig att besluta om att ogiltigförklara ett förbunds tävlingsregler. Riksidrottsförbundet anser å sin sida att Rins beslut måste efterlevas.

Hoppas ligan blir starkare

Boden har också anmält hockeyettan till Riksidrottsförbundet för misstankar om korruption. Enligt anmälan anklagar man hockeyettan fär att ja lovat pengar till de lag som vägrat spela mot Boden och Karlskrona.

TT: Har du kunnat gjort något annorlunda under den här tiden?

– Jag känner att ett par medlemsföreningar borde ha sett hockeyettan i ett större perspektiv och då syftar jag i första hand till att man är demokratisk och lojal och solidarisk mot övriga föreningar och inte bara ser kortsiktigt till sitt eget välbefinnande, säger Glysing.

TT: Tror du på en varaktig lösning i och med ordförandebytet?

– Min förhoppning är att det stärker organisationen och att det stärker samarbetet mellan medlemmarna.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS