Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter hatstormen: Jimmy Durmaz kärleksbombas

Hans instagram-konto fylldes av hat och hot efter förlusten mot Tyskland. Men de goda krafterna har ryckt ut och sett till att hatet bytts mot kärlek.

Det var inhopparen Jimmy Durmaz som orsakade den frispark som sedan ledde till Tysklands vackra segermål mot Sverige. Ett faktum som inte alla klarade av att hantera. För efter matchen strömmade kommentarerna in på Jimmy Durmaz instagram-konto, och många av dem var rasistisk, hatiska och en del även rena hot.

LÄS MER: Jimmy Durmaz utsatt för näthat efter förlusten

– Jag har inte kollat ... jag har alltid hat på mina sociala medier konton. De får fortsätta hata, jag bryr mig inte ett dugg. Har man haft det hela livet så är det ingen fara. Jag står här stolt och representerar mitt land, det är ingen fara, jag kör på, sa Durmaz till media efter matchen.

Mittfältskollegan Albin Ekdal backade sin lagkamrat.

– Det är tråkigt att höra att han får hat och folk ska ge fan i att skylla på en person. Förlusten är allas fel, säger han.

I sociala medier var det på lördagskvällen många som reagerade på de hatiska kommentarerna, och på söndagsmorgonen var det tydligt att många ville visa sitt stöd för den svenske landslagsmannen. Kommentarer med hjärtan och uppmuntrande ord strömmade in och kan summeras i vad en av användare skrev: "Låt inte hatet vinna."

LÄS MER: "Det är fullständigt oacceptabelt – pinsamt för Sverige"

I skrivande stund har Durmaz instagram-bild, där han står i kostym framför den svenska landslagsbussen, drygt 19 000 kommentarer.

Sveriges förlust mot Tyskland behöver inte vara ödesdiger för den svenska VM-turneringen. Seger mot Mexiko räcker för att ta sig vidare till åttondelsfinal.