Jonas Karlsson och Veronica Eriksson i D-plays sändning.
Jonas Karlsson och Veronica Eriksson i D-plays sändning. Bild: Discovery

Efter könskorrigeringen – debuterar som expert

Hoppgala på Ullevi med stjärnnamn som Armand Duplantis och Michaela Meijer – då gör den tidigare EM-silvermedaljören Martin Eriksson, som efter en könskorrigering nu är Veronica Eriksson, debut som expert i Discovery.
– Jag ser verkligen fram emot det här, säger hon till SportExpressen.

ANNONS

Trots coronatider startar nu en hoppgala på Ullevi. Många tunga namn är på plats, där bland annat Armand Duplantis gör sin första tävling för året på svensk mark.

Discovery är tv-bolaget som sänder tillställningen och nu har man kallat in förstärkning. Som expert kommer Veronica Eriksson att göra sin debut. Det rapporterar SportExpressen.

– Det känns väldigt roligt att dela med sig av de i princip meningslösa kunskaper man samlat på sig genom åren, säger Eriksson.

Martin Eriksson efter silvret i EM.
Martin Eriksson efter silvret i EM. Bild: Janerik Henriksson/TT

”Känns bekvämt”

Trots att det är första gången för Veronica Eriksson så har hon nerverna intakt.

– Det känns bekvämt med den här uppbackningen, säger hon och nickar bort mot Tommy Åström, Peter Häggström och Jonas Karlsson.

ANNONS

Veronica Eriksson var, innan en könkorrigering, Martin Eriksson och tog EM-silver i stavhopp år 2000. Personbästat landade på 5,80.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS