Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristian Karlsson från Trollhättan kliver in i OS under natten mot måndagen svensk tid. Bild: MARIO KNEISL
Kristian Karlsson från Trollhättan kliver in i OS under natten mot måndagen svensk tid. Bild: MARIO KNEISL

Efter singelflopparna – Trollhättesonen kliver in i OS

Det blev inga framgångar för singelspelarna Mattias Falck och Anton Källberg som eliminerades tidigt i OS-singeln. Nu ska blågult ta revansch i lagspelet – med Trollhättefostrade Kristian Karlsson.

Det var allt annat än en glad Kristian Karlsson när beskedet kom att han petades från singeldistansen i OS och ”bara” blev uttagen till lagspelet.

När TTELA pratade med Trollhättans stora bordtennisstjärna efter uttagningen lät det så här:

– Det var en chock. Det blev en stark svängning i hur man mådde på några sekunder. Det är inget jag vill uppleva igen, så kan jag säga. Jag är inte jättesugen på att spela pingis just nu.

Karlsson följde dock upp besvikelsen med att nå framgång med sitt tyska klubblag genom att vinna Bundesliga. På EM för en dryg månad sedan tog sig 29-åringen till en åttondelsfinal vilket han inte var helt nöjd med, men samtidigt var tongångarna inför Tokyo lite annorlunda.

– Det var tungt i början, och det är väl till viss del fortfarande tungt, men det får man lägga åt sidan och fokusera på att göra det så bra som möjligt i lagtävlingen, sa Karlsson till TTELA då.

Inleder mot USA

En lagtävling som inleds 03:00 under natten mot måndagen svensk tid. Efter att både Anton Källberg och Mattias Falck haft det rejält tungt i singelspelet är Sverige ute efter revansch och laget med just Källberg, Falck och Karlsson inleder med åttondelsfinal mot USA. En åttondelsfinal som Sverige förväntas vinna.

– Det är väl bara Kina som vi inte vill stöta på tidigt, men de andra lagen borde vi kunna rå på, har Kristian Karlsson sagt till TTELA.

Vid seger mot USA väntar troligen Japan i kvartsfinal.

Så här säger förbundskaptenen Jörgen Persson till bordtennisförbundets hemsida efter att singelspelet avslutats och lagspelet väntar:

– Eventuellt ska vi försöka få till någon träningsmatch mot någon annan nation som inte spelat så många singelmatcher de heller. Vi slickar såren och tar nya tag helt enkelt, säger Jörgen Persson.