Hedvig Lindahl, vänster, och Linda Sembrant är båda klubblösa under VM. Frågan är om Sveriges succé kan ta dem till nya klubbar?
Hedvig Lindahl, vänster, och Linda Sembrant är båda klubblösa under VM. Frågan är om Sveriges succé kan ta dem till nya klubbar?

Efter superräddningen – Lindahl nära ny klubb

Hedvig Lindahls straffräddning mot Kanada tog inte bara Sverige vidare i fotbolls-VM i Frankrike. Den klubblösa målvakten för diskussioner med flera intressenter.

ANNONS
|

För en vecka sedan stod Hedvig Lindahl för en jätteräddning på Janine Beckies straff i VM-åttondelsfinalen mot Kanada (1–0) i Paris. Efter lördagens seger mot Tyskland (2–1) i kvartsfinalen i Rennes började 36-åringen, som är klubblös efter fyra år i engelska Chelsea, att le när hon fick frågor om vilket klubblag hon ska spela i efter världsmästerskapet i Frankrike.

TT: Har du fått några kontraktsförslag, är det någon som ringt?

- Ja, det har rört på sig lite. Men det är inget som är bestämt än, säger Lindahl.

ANNONS

Den svenska veteranen, som efter segern i åttondelen skojade om att hon ville att svensk media skulle hjälpa henne att ringa runt till potentiella nya klubbar, har upplevt ett ökat intresse efter straffräddningen.

Fokuserar på VM

- Jag har alltid haft lite kontakt med klubbar. Men man kan väl säga att det är några som flyttat fram positionerna lite.

Även om hon inte gjort klart med någon ny klubb känns anbuden seriösa.

- Det är konkret i alla fall och sker diskussioner. När vi kommer vidare vet jag inte riktigt. Jag vill inte ta fokus från det här (VM), säger Lindahl

Innan hon stod för den matchavgörande räddningen mot Kanada i förra veckan hade mycket av VM-snacket kring straffar handlat om det assisterande videogranskningssystemet VAR. Samt ett förslag från Lindahls tidigare tränare i Chelsea, Emma Hayes, om att damer ska spela med mindre fotbollsmål än herrar.

ANNONS

Hedvig Lindahl lyfter fram det som anledningarna till att hyllningarna av hennes vassa räddning, när hon kastade sig långt till höger, blivit så stora.

Hyllas av Eriksson

- Det blev en väldigt bra tajming på den där räddningen. Med VAR-diskussioner och "ska målen vara mindre". Det blev väldigt stort, jag har aldrig varit med om det förut. Men det blir större om vi tar guld, säger hon.

Magdalena Eriksson, lagkamrat med Lindahl i Chelsea den gångna säsongen och nu i landslaget, är övertygad om att landslagsmålvakten kommer att hitta en ny klubb till sensommaren.

- Hon är en fortfarande en världsmålvakt. Jag vet inte hur länge hon kommer att kunna var det, men hon har en fysik utan dess like, som gör att hon kan göra den där typen av räddningar, som är helt fantastiska, sade vänsterbacken efter VM-åttondelen mot Kanada.

ANNONS

Fler letar nytt

TT: Tror du att Hedvig Lindahl kommer att ha svårt att hitta en klubb efter VM?

- Har hon inte fått några kontraktsförslag tidigare så har hon väl ett antal nu.

Förutom Lindahl så är mittbacken Linda Sembrant och anfallaren Sofia Jakobsson, båda i franska Montpellier den här säsongen, två andra svenska VM-spelare som letar efter ny klubb.

- Jag har inte alls bestämt vart jag är på väg, men jag har kontakt med några klubbar. Men han (agenten Michael Kallbäck) får sköta den biten, han får sköta den delen, säger Sofia Jakobsson.

Rennes, TT:s utsända

ANNONS