Jonas Eidevall har gjort succé i Arsenal under Super League-inledningen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Eidevalls Arsenal i Super League-topp

Arsenals segertåg fortsätter att rulla i högfart med svenske tränaren Jonas Eidevall som lokförare. Hemma mot Manchester City (5–0) kom den obesegrade serieledarens tredje raka trepoängare i Super League.

För tre månader sedan lämnade fotbollstränaren Jonas Eidevall damallsvenska Rosengård för att ta över engelska storlaget Arsenal.

38-åringen har sedan dess gjort succé och i söndagskvällens stormatch hemma mot Manchester City vann Londonlaget med 3–0, lagets tredje raka seger på lika många seriematcher i Super League.

Angeldahl hoppade in

Nederländska anfallsesset Vivianne Miedema gjorde först 1–0 och spelade sedan fram skotska mittfältaren Kim Little till 2–0 i första halvlek.

Svenska landslagsmittfältaren Filippa Angeldahl hoppade in för City i den 55:e minuten och fanns på planen när Arsenals irländska anfallare Katie McCabe satte 3–0, tvåmålsskytten Little satte 4–0 på straff och Leah Williamson fastställde slutresultatet till 5–0.

Segern innebar att Arsenal återtog ledningen i Super League med maximala nio inspelade poäng, precis som lokalrivalen Tottenham men med bättre målskillnad.

Tennissiffror för Chelsea

Tre poäng bakom, på fjärde plats, huserar regerande mästarlaget Chelsea som bortabesegrade Manchester United med tennissiffrorna 6–1.

Chelseas Francesca Kirby gjorde 1–0 redan i den andra minuten efter ett felpass i Unitedförsvaret.

Danskan Pernille Harder gick själv nästan över halva planen och satte 2–0. I slutet av första halvlek gjorde australiskan Sam Kerr sitt första mål, framspelad av Kirby. Sex minuter in i andra halvlek gjorde Kerr sitt andra, även denna gång framspelad av Kirby.

Dessförinnan hade Alessia Russo gjort Manchester Uniteds reduceringsmål.

Drew Spence och Jessie Fleming avslutade Chelseas målkavalkad i slutet av matchen.

Den svenska landslagsbacken Magdalena Eriksson spelade hela matchen för Chelsea och landslagskollegan Jonna Andersson byttes in en bit in i andra halvlek.