Albin Ekdal. Arkivbild.
Albin Ekdal. Arkivbild.

Ekdal beklagar Forsbergs frånvaro

Emil Forsbergs beslut att lämna den svenska EM-kvaltruppen blev snabbt ett samtalsämne bland spelarna.

ANNONS
|

Mittfältaren, aktuell för tisdagens EM-kvalmatch i fotboll mot Norge efter fotskadan som stoppade honom mot Rumänien, beklagar att Forsberg har åkt hem till Leipzig.

- Alla vet att han har haft en ljumskskada som har stoppat honom från spel i nästan ett halvår. Han har inte startat en match i Tyskland, han har gjort någon 90-minutare och att han blev utbytt och fick känning är extremt normalt för oss som har varit skadade.

ANNONS

- Man har kontakt med klubbarna nästan varje dag som man är med landslaget, de undrar hur man mår, de är måna över sina investeringar som vi spelare är. Jag tycker inte att det är konstigt att han åker tillbaka när han har en känning i ljumsken, säger Ekdal.

Och fortsätter, apropå uppgifterna om att Emil Forsberg redan i lördags kväll bestämde sig för att lämna truppen i besvikelse över att ha blivit utbytt mot Rumänien:

- Det brukar skrivas mycket kring landslaget, ibland positiva grejer och ibland negativa grejer. Det här var väl inte jättekul för Emils del men spelare kommer, spelare går under samlingen. Det ska inte påverka oss.

Viktor Claesson om att sakna Forsberg mot Norge på tisdag:

- Jag tycker ändå att det rullar på som vanligt. Man är så van, både i landslag och i klubblag, att spelare faller bort på grund av skador eller av andra anledningar. Vi fokuserar på de som är här, men det är klart att det är tråkigt att vi tappar en bra spelare.

ANNONS

- Man kan inte hålla på att fokusera på de som inte är här. Jag fokuserar på vad jag kan göra för att förbereda mig till nästa match, och det är vad jag förhåller mig till.

TT

ANNONS