Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Efter SM-silvret i fredags på 10 000 meter följde Vänersborgssonen Mikael Ekvall upp med ett brons på halva ­distansen i helgen. ”Jag gjorde så gott jag kunde, men det räckte inte längre än så här”, sa han.

Ekvall kämpade till sig SM-brons

Mikael Ekvall, bördig från Vänersborg, tog brons på 5 000 meter vid friidrotts-SM i Söderhamn. Detta efter ett riktigt kämpalopp. – Jag hade sagt till mig själv att ”nu ska du bli ordentligt trött”. Och det blev jag, sa Mikael.

På Hällåsen i Söderhamn utsågs svenska mästare i friidrotts-SM under helgen och herrarnas halvmil innehöll två löpare från våra trakter – Mikael Ekvall och Andreas Åhwall.

Båda gjorde långa dragjobb i respektive klungor.

För Ekvalls del så såg det länge ut som att det skulle bli ett silver, men Daniel Lundgren från Tureberg – som är Sverige-etta på distansen – var för stark på slutet och knep silvret.

– Jag var väldigt trött och jag kunde inte svara när Lundgren sprang om mig, sa Mikael.

Vann finalen gjorde Abraham Adhanom på 14.08,44 före starkt avslutande Lundgren på 14.11,06 och Ekvall som trea med 14.22,42.

– Det får jag vara nöjd med. Jag gjorde så gott jag kunde, men det räckte inte längre än så här, sa Mikael Ekvall, som ju tog silver på dubbla distansen i fredags.

Tungt var det för Andreas Åhwall från Trollhättan som drog länge i andra klungan, där Lundgren höll till under första delen av loppet.

– Men jag kände att jag inte var med i huvudet i dag. När Lundgren stack så försökte jag inte ens hänga på. Sedan missade jag en placering på slutet också.

– Känner att formen inte varit där efter Universiaden. Jag har flera bra kvalitetspass, men saknar mängden just nu.

Andreas kom nia med 14.32.

Finalen på 100 meter häck för damer blev dramatisk, sju av fältets åtta tjejer hamnade inom 19 hundradelar och SM-guldet togs på färre tusendelar.

– Det var väldigt spännande. I loppet var jag i ledningen, men så slog jag i den åttonde häcken och tappade ledningen där och höll på att ramla. Men jag är nöjd med att jag tog ett brons, det trodde jag aldrig för bara något år sedan, sa Caroline Tegel från Göta, tidigare Trollhättans FIK.

Det blev final på 400 meter häck för Jim Christensson, tidigare TSK och numera i Mölndals AIK, efter det att han gjort 53,70 i försöken. I finalen missade Jim och gick bokstavligt i mål på 58,40 på en åttondeplats.

I längdhoppsfinalen för herrar var Per Jonsson, Bollnäs FIK, nionde man med sina 6.92. Något som gjorde att han inte fick vara med i de tre sista omgångarna.

Men det var ändå inte färdighoppat för synskadade Per, som var med i Parasport för handikappade. I handikapptävlingen vann han, där tävlande för IF Änglarna, på 6.90 och med lillebror Tobias, också Änglarna, som tvåa på 6.67.

Tobias närmar sig mer och mer, så Per får verkligen skärpa sig för att vara bäst av Åsebro-bröderna.

Tobias, som var en centimeter från sitt personbästa i längd, slog storebror på 100 meter – 11,51 mot 11,79.