Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mattias Falck är klar för kvartsfinal i bordtennis-EM.
Mattias Falck är klar för kvartsfinal i bordtennis-EM. Bild: Per Hällström/TT

EM-hjälten till kvartsfinal – mot Möregårdh

Färska dubbelmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson har chansen att dryga ut medaljskörden i bordtennis-EM.
Båda är klara för kvartsfinal i singelturneringen.
Där väntar en ny helsvensk uppgörelse för Falck – mot toppseedade Truls Möregårdh.

Falck, som på torsdagen tog EM-guld i dubbel i par med Kristian Karlsson, hade inga större problem att slå ut landslagskompisen Anton Källberg i sin åttondelsfinal. Den regerande världs- och Europamästaren i dubbel förlorade visserligen det första setet, men kom tillbaka och vann med 4–1 (9–11, 11–7, 11–8, 14–12, 11–6).

– Det var längesen jag lyckades slå Anton, så jag är väldigt nöjd. Det blir en till svensk nu, vi får se vem som vinner. Det är alltid speciellt att möta svenskar i mästerskap så långt fram, sade Falck till SVT efter sin match.

Möregårdh: Blir speciellt

30-åringen behövde inte vänta särskilt länge på att veta sin kommande motståndare. Det blir toppseedade Truls Möregårdh som tog hem det andra svenskmötet, med Jon Persson, med 4–1 (10–12, 11–8, 11–4, 11–6, 12–10).

Och nu väntar alltså ytterligare en landslagskompis.

– Det blir väldigt speciellt att möta en svensk, vi känner varandra väl, säger 20-årige Möregårdh till TT och fortsätter:

– Mattias har en medalj så jag hoppas få med mig en också.

Karlsson också vidare

Kristian Karlsson har också redan tagit medalj i EM i München. 31-åringen, som i går som spelade hem dubbelguldet i par med Falck, har fortfarande chansen att dryga ut medaljskörden.

Karlsson inledde dagen med att 4–1-besegra franske supertalangen Félix Lebrun. I kvartsfinalen slog han ut storebror Lebrun, Alexis, med 4–2 i set (15–13, 16–14, 7–11, 11–13, 11–7, 11–6).

– Jag är oerhört stolt över hur jag genomförde matchen, säger Karlsson, som härnäst möter tysken Dimitrij Ovtjarov.

Kvarts- och semifinalerna spelas på lördag, medan finalen avgörs på söndag. Precis som i dubbelturneringen spelas ingen bronsmatch, vilket innebär att minst en svensk EM-medalj är säkrad.