Emilia Bengtsson startade på Sveriges innermittfält i EM-matchen mot Norge.
Emilia Bengtsson startade på Sveriges innermittfält i EM-matchen mot Norge. Bild: MATHIAS BERGELD

Emilia Bengtsson fick chansen från start när Sverige säkrade en plats i EM-semi

Efter att ha inlett de två första matcherna på bänken fick Trollhättebördiga Emilia Bengtsson chansen från start när Sverige mötte Norge i F19-EM. Trots att matchen slutade 1–0 till Norge går Sverige vidare till semifinal som grupptvåa.

ANNONS
|

Sveriges F19-landslag inledde EM i Tjeckien på bästa möjliga sätt – först genom att slå Tyskland med 2–0 och sedan England med 1–0. I båda matcherna har Emilia Bengtsson – som spelat i flera Trollhätteklubbar och har familj i området – blivit inbytt efter att ha fått inleda matcherna på bänken.

– Jag känner att jag kan spela ännu mer om jag får chansen, sa hon när TTELA-sporten pratade med henne efter Tysklandsmatchen.

Utbytt i 82:a

Mot Norge i den sista gruppspelsmatchen fick Bengtsson chansen på riktigt när hon fick förtroende att starta på Sverige innermittfält.

Matchen stod länge och vägde mellan de båda lagen, och den såg länge ut att gå mot oavgjort innan Norges Oda Johansen slog till med ett drömmål i den 77:e minuten. Sveriges första insläppta mål så långt i mästerskapet. Fem minuter senare byttes Emilia Bengtsson ut till förmån för Rosengårds Bea Sprung.

ANNONS

Norges ledning stod sig sedan matchen ut.

– Jag är inte alls särskilt nöjd med matchen idag. Vi tjongar iväg bollen och slår iväg den utan varken press eller att vi behöver göra det. Vi påverkas av Norges jakt på semifinalplatsen vilket stör oss väldigt mycket i vårt spel. Vi passar mycket fel och så där, säger Sveriges förbundskapten Caroline Sjöblom till förbundets hemsida.

I och med förlusten slutar Sverige och Norge på samma poäng efter gruppspelet. Tack vare inbördes möten blir Norge gruppetta och Sverige tvåa – och båda lagen går vidare till semifinal. Där kommer Sverige få ta sig an Spanien, och matchen spelas på onsdag.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS