Emma Riboms nya succé – vinner även sprinten i Action Week

Hon vann Alliansloppet Classic helt överlägset – och kunde inte heller rubbas i sprinten. Svenska landslagsåkaren Emma Ribom har uppvisning i Trollhättan Action Week.
– Det börjar bli lite av en favoritort för mig det här, säger Emma Ribom.

ANNONS
|

Det var Johanna Hagström som vann Allianslopps-sprinten förra året. Det blev startskottet på en riktigt fin säsong för landslagsåkaren som bland annat fick åka sitt första VM och där bara vara placeringen i från en pallplats.

Självklart var det också paradgrenen hon såg allra mest fram emot i årets upplaga.

– Jag är jättesugen på att göra det igen. Framför allt i sprinten vet jag ju lite hur jag gjorde förra året. Det är ju tuffare motstånd i år, men det ska bli väldigt kul att köra här. Man siktar ju alltid på vinst, sa Johanna Hagström till TTELA inför Trollhättan Action Week.

ANNONS

Visst skulle också 23-åringen blandade sig i dramatiken. Sprintspecialisten från Ulricehamn behövde inte förta sig för att avancera vidare till semifinalen. Där ställdes Hagström aningen mer på prov, men kunde relativt komfortabelt ta med sig Maja Dahlqvist och avancera till finalen.

Hagström och Dahlqvist skulle sedan få med sig två minst sagt välkända ansikten till finalracet.

Lampic vidare

Emma Ribom var överlägsen vinnare i 15-kilometersloppet under torsdagen där hon utklassade sina landslagskollegor och skulle även blanda sig i uppgörelsen på sprinten.

– Det gick bättre och bättre ju längre dagen gick. Det var jättesvårt i prologen när det var regnigt och halkigt. Jag fick inte alls till någon bra åkning, men jag är glad att asfalten blev torrare så det blev lite lättare, säger Emma Ribom.

Vidare från den semifinalen gick även den slovenska stjärnåkaren Anamarija Lampic som anslutit till Trollhättan för att köra Action Weeks två avslutade rullskidslopp.

Finalen blev sedan rafflande, som mer eller mindre alltid när det handlar om sprint. Men det var en som skulle visa att torsdagens lopp inte var en slump.

Inledningen blev visserligen tämligen lugn, men sedan bestämde sig Ribom för att ta tag i händelserna.

– Jag tappade tålamodet på sällskapsresan vid kyrkan. Det var inte så mycket tryck där så jag kände att ”nu sätter vi fart på det här”, säger Ribom.

ANNONS

Hon var sedan först upp till backen och där kunde ingen riktigt hota henne. Emma Ribom tog sin andra raka seger i Trollhättan Action Week.

– Det börjar bli lite av en favoritort för mig det här, säger Emma Ribom.

ANNONS