Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

I helgen avgjordes BUS-cupen i Trollhättan med fyra deltagande lag, den sista av tolv matcher spelades mellan Linköping och Hovås. LHC vann med 5-2.

En BUS-bra cup för damhockeyn

Det har varit fullt med hockeytjejer i Slättbergshallen i helgen. Alla hjälps de åt med samma uppdrag – att sprida dam­hockeyn i landet.

Det finns en hel del tjejer som spelar hockey runt om i regionen.

Problemet är att det ofta är för få för att få ihop ett helt lag.

För att hjälpa till med den problematiken vill Trollhättans HC samla dem i samma klubb.

– Det finns många tjejer som spelar med killarna och det går bra fram till att de är 14-15-16 år – men det ­kommer en dag när det blir för tufft. Då kan de komma till THC och spela, säger Kent-Arne Svensson i THC:s damkomitté.

Norska segrare

BUS-cupen är ett led i att utveckla damhockeyn och till nästa år hoppas klubben att turneringen har växt till sig och fler lag kommer.

– Vi skickade ut inbjudan lite sent och det är första året, men vi har fått bra respons och det kommer att bli bättre, berättar Kent-Arne Svensson.

Förutom hemmalaget THC är Linköping, Hovås och norska Jordal med i BUS-cupen. Jordal var starkast med flera landslagsspelare i truppen och blev obesegrade under ­helgen.

Trollhättan vann två av sex matcher och slutade trea. Men till den sista matchen i turneringen ­mellan Hovås och Lin­köping får tre hemma­spelare rycka ut och förstärka Hovås.

”Det var jobbigt”

Angelica Uppman, Jennifer Knutsson och målvakten Madelene Bjurbäck byter blått mot vitt för en match och får därmed en sjunde match i benen.

Trots storspel av Madelene i målet och ett mål från Angelica vinner LHC med 5-2. En trött målvakt pustar ut med en välförtjänt ­medalj runt halsen.

– Det var jobbigt, jag blev inkallad en timme innan matchen för att de inte hade någon målvakt, och då hade jag spelat sex matcher tidigare, berättade Madelene Bjurbäck.

Att alla deltagare trivdes på BUS-cupen märktes och definitivt även THC:s 20-åriga målvakt.

– Det är jätteroligt, men lite synd att det är så få lag. Det gör att man inte hinner träffa alla andra utanför isen utan bara äta och ladda inför nästa match.

Många nya i laget

Det övriga spelarna i THC stöttade Madelene från sidan och mottog sedan medaljer. Louise Lindholm är lagkapten:

– Vi är många nya i laget och vi har lärt känna ­varandra bättre på isen. Skönt att komma igång och spela i stället för att bara träna, säger hon.

Kent-Arne Svensson, som tillsammans med många andra har ordnat med BUS-cupen, var mycket nöjd och glad efteråt.

– Fantastiskt lyckat. Bra hockey i högt tempo. Det syns på er att ni har haft kul, hälsade han genom hög­talarna.

Bild: Kent Eng