Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Ericsson har bytt asfalt mot grus

Dynamitbacken är ett känt begrepp för många, och trots att SM-statusen är borta sedan många år kommer det tusentals med publik när det arrangeras tävlingar där.
På hösten heter tävlingen Granatloppet och på våren är det Krutracet som gäller. I helgen var det dags för det sistnämnda.

Uddevallaklubben MK Trophy kör dessa tävlingar under året och det lockar mest gamla rallybilar till start. Fina klenoder som verkligen får ta i för att ta sig uppför den 500 meter långa backen i Uddevalla.

Och det satsas ordentligt.

Bland annat hos hemmaåkaren Roland Karlsson i sin mycket potenta Saab 96. Han kom fint genom kurvorna uppför men fick en retursladd i en kurva han inte kunde häva, utan hamnade på taket. Nu är gamla bilar lite mer välbyggda än dagens så de rullade rätt bilen och sedan kunde han köra upp till mål. Det hela tog lite tid men detta var under träningsåket så tiden räknades inte.

När det var dags för själva tävlingen stod han där på startlinjen och kunde till slut komma tvåa i sin klass.

Även nyare bilar finns med i startfältet och med sin Volvo 240 tog Peter Börjesson, SMK Trollhättan, hem en andraplats i klassen A 2 WD. På placeringen efter kom klubbkompisen Mikael Ericsson i sin nybyggda VW Polo.

– Jag har bara tävlat på asfalt innan med denna bilen, men nu ska vi testa på grus. Ska försöka köra lite grusrallyn nu framöver och det stora målet är SM-finalen i rally i Trollhättan i höst.

I klassen 2B 2 WD blev det rena klubbmästerskapet för Dals MK. Stefan Larsson var den snabbaste från den klubben för dagen och han vann före Conny Jernås och Magnus Johansson.

LÄS OCKSÅ: Ny seger på SM för Johan Holm