Magdalena Eriksson firar ett mål i EM-kvalet mot Ungern förra året. Arkivbild.
Magdalena Eriksson firar ett mål i EM-kvalet mot Ungern förra året. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Eriksson framröstad i fansens favoritlag

ANNONS

För första gången har Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) låtit fansen rösta fram ett favoritlag för damfotbollsspelare, och i det laget finns svenska landslagsstjärnan Magdalena Eriksson. 27-åringen tar platsen till vänster i backlinjen.

– Det betyder otroligt mycket. Givetvis alltid kul att få ett erkännande för det man har åstadkommit och för mig är detta mer bränsle att vilja bli bättre och utvecklas hela tiden, säger hon till Sportbladet.

I laget finns även danska stjärnan Pernille Harder, som är Erikssons sambo och lagkamrat i Chelsea.

– Såklart också väldigt roligt att Pernille också är uttagen. Det kändes kanske lite mer givet än min uttagning, haha, säger hon.

ANNONS

Laget domineras i övrigt av spelare från Lyon, hela fem av elva spelare representerar den franska klubben.

Magdalena Eriksson var en av nyckelspelarna när Chelsea blev ligamästare förra säsongen. Hon blev även uttagen i årets lag i Super League samt fick Diamantbollen som årets bästa svenska fotbollsspelare.

Under dagen har även årets lag för herrarna presenterats. Totalt har över sex miljoner människor medverkat i Uefas omröstning.

Ola Palmström/TT

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS