Ett guld och två silver till Trollhättans judoklubb i Köpenhamn

Det blev en lyckad helg i Köpenhamn för Trollhättans judoklubb. Bland annat kunde de åka hem med ett guld och två silver.

ANNONS
|

Under påskhelgen var Trollhättans judoklubb i Köpenhamn för att tävla i Copenhagen judo Open. Det är en stor tvådagarstävling med två dagars efterföljande läger.

Totalt deltog cirka 800 utövare från 16 olika länder på tävlingen, och Trollhättans judoklubb blev andra bästa svenska judoklubb.

För Junie Mattsson blev det en guldmedalj i klassen U12 -36 kg efter enbart Ippon-vinster (högsta poäng i judo).

Lagkompisen Mira Kördel kämpade sig till final och fick en silvermedalj i U15 -57kg. Mira Kördel tävlade även i en högre ålderskategori, U18, och vann där en match.

Wilmer Mattsson visade upp fin judo och kämpade sig ända fram till final genom tre fina vinster i U15 -66kg. Väl där blev det en silvermedalj.

ANNONS

Även Wilmer Mattson tävlade i en högre ålderskategori, U18 -73kg, där han vann två matcher.

Noa Laudams, U18 -66kg och O18 -66kg, Alva Larsson, U18 -57kg och O18-57kg, Vilja Kördel, U18 -70kg och O18 -70kg, slutade alla oplacerade med kämpade på riktigt bra mot internationellt motstånd.

Alva Englund, som är en av tre i hela Sverige som kommit in på judogymnasiet i Lindesberg till hösten, slutade på en femteplats i U18 -70kg och oplacerad i O18 -70kg.

ANNONS