Wilma Björkesand blev målskytt i IBK Vänersborgs sista seriematch för säsongen. Bild: Adam Andersson

Förlust i sista matchen – men ett lyft i serien

Två poäng i division 1 på hela förra säsongen, men den här har varit någonting helt annat för IBK Vänersborg.
Det trots att det blev förlust i den sista matchen i serien.

|

IBK Vänersborg fick tufft motstånd i den sista seriematchen för säsongen i tabelltvåorna Lockerud Mariestad på bortaplan, men stod trots allt upp bra under stora delar av matchen.

Två tunga mål i slutet av den första perioden gav dock Lockerud det försprång laget behövde för att kunna spela hem segern i drabbningen som till slut blev 6–2.

Gästernas mål kom genom Wilma Björkesand som reducerade till 1–3 i mitten av den andra perioden och den sista fullträffen kom från Alicia Blomqvist i inledningen av den tredje perioden för resultatet 2–4.

Resultatet gör att IBK Vänersborg landar på elva poäng på sina 15 matcher, vilket är en klar utveckling från förra division 1-säsongen då laget endast mäktade med att ta två poäng och inte vinna en enda match på full tid.

Så länge inte jagande Fröjered vinner sin sista match för säsongen så slutar IBK Vänersborg femma i tabellen.

IBK Lockerud – IBK Vänersborg 6–2 (2–0, 2–1, 2–1).