De individuella tv-puckpriserna försvinner. Arkivbild.
De individuella tv-puckpriserna försvinner. Arkivbild. Bild: Erik Mårtensson / TT /

Färre priser i Tv-pucken ska minska pressen

Tv-puckens individuella priser tas bort för att minska den negativa pressen på spelarna. "Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss", säger Anders Lundberg, spelarutvecklingsansvarig på Ishockeyförbundet.

ANNONS

Historiskt sett har individuella priser delats ut efter tv-puckens finalspel. Turneringens bästa målvakt, back, forward och mest värdefulla spelare har uppmärksammats extra. Men fortsättningsvis blir det alltså inte så.

Ishockeyförbundet stryker priserna från och med årets säsong.

"Vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press", säger Anders Lundberg till ishockeyförbundets webbplats.

Lundberg säger att de individuella priserna har vuxit från att ha varit en uppskattning för en väl genomförd turnering till något mycket större, och närmast osunt.

"Spelarnas psykiska välmående är en viktig fråga för oss att lyfta och jobba för på olika sätt. Att spelare får möjlighet att leva här och nu och fokusera på sitt spel är viktigt och det händer mycket för spelarna i den här åldern, framför allt på hösten med exempelvis val av hockeygymnasium. Att då dela ut ett pris som upplevs som betungande för ungdomarna känns då inte rätt", säger han.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS