Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Följ Patrick Ekwalls resa mot Alliansloppet

Patrick Ekwall har antagit utmaningen och ska köra Alliansloppet. Följ hans resa mot målet på ttela.se.

För en tid sedan kom sportjournalisten och tv-personligheten Patrick Ekwall till Trollhättan för att ge sig i kast med något han tidigare aldrig varit i närheten av.

– Jag ska försöka lära mig att åka rullskidor. Tycker det är roligt med utmaningar, jag har haft några sådana genom livet, sa han till TTELA då.

Premiärturen skedde under överinseende av Alliansloppets Baptiste Noel, och även om det blev en vurpa från stillastående position gav upplevelsen mersmak.

”Försöka stappla mig fram”

Siktet är inställt på att genomföra Alliansloppet i slutet av augusti och förutom den rent sportsliga utmaningen har äventyret också en djupare innebörd. I fjol gick Patrick Ekwalls fru Hannah bort i bröstcancer.

– Jag kommer samla in så mycket pengar som möjligt till Bröstcancerförbundet, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Så jag hoppas att så många som möjligt vill vara med på den här resan när jag ska försöka stappla mig fram, sa Patrick till TTELA under besöket i Trollhättan.

Utmaningen går att följa i dokumentärserien ”Ekwall rullar” och det första avsnittet av sex är ute nu. Serien kan ses via sajten ekwallrullar.se men också här på ttela.se. Se spelaren ovan för premiäravsnittet.

Här är TTELA:s video från Patrick Ekwalls första kontakt med rullskidor i Trollhättan:

LÄS OCKSÅ: Patrick Ekwall åker Alliansloppet