Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget, trots att han sitter frihetsberövad i Kina.
Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget, trots att han sitter frihetsberövad i Kina. Bild: Lee Jin-man/AP/TT

Fängslad spelare uttagen i landslaget

Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget inför de kommande landskamperna mot Peru och El Salvador. Frågan är bara om han kan vara med, Son sitter nämligen frihetsberövad i Kina.

ANNONS
|

31-åringen, som spelade i tre av Sydkoreas fyra VM-matcher i fjol, misstänks ha tagit emot mutor från "icke-statligt anställda" och greps för nästan fyra veckor sedan.

Förbundskapten Jürgen Klinsmann sade på en presskonferens att han vill visa Son stöd, trots att det inte är säkert att han kommer att kunna spela.

– Vi är så klart chockade över situationen. Vi hoppas verkligen att han släpps, men det är inte upp till oss. Han är med i truppen utifall något händer, sade han och tillade att truppen inte är satt i sten.

Son, som spelar i Shandong Taishan i den kinesiska högstaligan, är den senaste i raden personer att gripas, men den första utländska, i den kinesiska statens försök att bli kvitt korruptionen inom toppfotbollen i landet.

ANNONS

Son är ännu inte dömd.

ANNONS