Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget, trots att han sitter frihetsberövad i Kina.
Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget, trots att han sitter frihetsberövad i Kina. Bild: Lee Jin-man/AP/TT

Fängslad spelare uttagen i landslaget

Son Jun-Ho är uttagen i det sydkoreanska landslaget inför de kommande landskamperna mot Peru och El Salvador. Frågan är bara om han kan vara med, Son sitter nämligen frihetsberövad i Kina.

ANNONS

31-åringen, som spelade i tre av Sydkoreas fyra VM-matcher i fjol, misstänks ha tagit emot mutor från "icke-statligt anställda" och greps för nästan fyra veckor sedan.

Förbundskapten Jürgen Klinsmann sade på en presskonferens att han vill visa Son stöd, trots att det inte är säkert att han kommer att kunna spela.

– Vi är så klart chockade över situationen. Vi hoppas verkligen att han släpps, men det är inte upp till oss. Han är med i truppen utifall något händer, sade han och tillade att truppen inte är satt i sten.

Son, som spelar i Shandong Taishan i den kinesiska högstaligan, är den senaste i raden personer att gripas, men den första utländska, i den kinesiska statens försök att bli kvitt korruptionen inom toppfotbollen i landet.

ANNONS

Son är ännu inte dömd.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS