Far och son gjorde varsin 300-serie – i samma match

Tore Torgersen och Noel Haglund Torgersen har skrivit ny bowlinghistoria.
I BK Skrufschas seriematch i helgen lyckades far och son med konststycket att båda två göra en perfekt 300-serie – samtidigt.
– Det känns fantastiskt att vi fått göra det här tillsammans, säger Tore Torgersen.

ANNONS
|

Att det slås 300-serier (strike i samtliga tolv slag) i bowlingens division 1 hör inte till vanligheterna. Att två spelare gör det i samma match är än mer ovanligt.

Addera då att 300-serierna slås samtidigt, att spelarna som gör det är far och son som dessutom är lagkamrater och scenariot blir totalt osannolikt – men i helgen var det precis vad som hände.

I Vänersborgsklubbens BK Skrufschas seriepremiär på bortaplan mot Team Lerum var laget i ett prekärt läge inför den fjärde och sista serien, men då började det 16-årige jättelöftet Noel Haglund Torgersen att rada upp strike.

Med samma klubbmärke på tröjan och några banor bort började pappa Tore Torgersen att göra samma sak.

ANNONS

– Jag kände redan efter fem rutor att det fanns chans att jag skulle göra 300 och därifrån tänkte jag egentligen bara på hur coolt det hade varit att få göra det tillsammans med pappa, säger Noel Haglund Torgersen.

Nervösa för varandra

Duon fortsatte hela vägen fram till sista rutan där sonen Noel fick kliva upp först för att försöka avsluta med tre strike för att göra sin andra 300-serie i karriären.

Han levererade.

– Jag blev rätt glad när jag klev upp och gjorde det, men ändå inte lika glad som man brukar bli. Jag var mest spänd och förväntansfull på vad pappa skulle göra, säger Noel Haglund Torgersen.

I raka motsatta tankar gick pappa Tore Torgersen samtidigt som han fortsatte slå strike.

– Det gör ju ont i hjärtat när ens son misslyckas och blir besviken så jag ville bara så väldigt gärna att han skulle lyckas. Jag tänkte inte så mycket på mig själv, men när han hade gjort sin så började man lite inse att det hade varit något väldigt speciellt om jag också gjorde det, säger Tore Torgersen.

Tore Torgersen visade inga nerver.

Tore: ”Jävligt speciellt”

Den tidigare världsspelaren fullbordade karriärens 57:e 300-serie i match- och tävlingssammanhang – men ingen av de tidigare har varit som den här.

ANNONS

– Det är först nu efteråt som man börjar förstå hur unikt det här är. När jag väl stod där så var jag bara så glad för Noels skull. Det händer ju emellanåt att man känner ”slår jag strike nu så är det för något väldigt stort”, men jag hann liksom inte tänka dit. Det är först nu man känner att det är jävligt speciellt. Det känns fantastiskt att vi har fått göra det här tillsammans, säger Tore Torgersen.

Noel Haglund Torgersen och Tore Torgersens osannolika bedrift har diskuterats friskt i olika bowlingforum efter helgen och hittills har ingen lyckats hitta att far och son gjort varsin 300-serie samtidigt i samma seriematch i svensk bowling tidigare.

– Jag har aldrig spelat en match där två spelare gjort 300 i samma serie förut, säger Tore Torgersen.

Noel Haglund Torgersens och Tore Torgersens perfekta avslutning på matchen räddade en poäng till BK Skrufscha. Matchen slutade 10–10.

Tore Torgersen (pappa), Noel Haglund Torgersen (son) och Linda Haglund (mamma) är alla lagkamrater i Vänersborgsklubben BK Skrufscha.
Tore Torgersen (pappa), Noel Haglund Torgersen (son) och Linda Haglund (mamma) är alla lagkamrater i Vänersborgsklubben BK Skrufscha. Bild: Nikolaj Jalamaa
ANNONS