Felipe Vergara från Trollhättans SOK gjorde en fin insats i ungdoms-EM.
Felipe Vergara från Trollhättans SOK gjorde en fin insats i ungdoms-EM. Bild: Andreas Olsson

Felipe bästa cyklist från Norden i EM:s masstart

I veckan tog Trollhättans SOK:s Felipe Vergara på sig landslagsdressen för första gången när ungdoms-EM i MTB avgjordes i Schweiz.

ANNONS

Det var en 30 cyklister stor trupp från Sverige som begav sig till Lugano i Schweiz, nära gränsen till Italien, för att tävla ungdoms-EM i MTB.

En av dem var Felipe Vergara från Trollhättans SOK.

– Det ska bli väldigt kul. Jag har aldrig kört mot de andra ute i Europa tidigare, men jag hoppas att det går bra. Jag har inga jättestora förväntningar utan tänker bara att jag gör mitt bästa och så får vi se hur bra de andra är. Det kanske går jättebra, det kanske går jättedåligt, sa Felipe till TTELA dagarna innan EM.

Mästerskapet bjöd på ett tufft program med tävlingar varje dag i form av individuellt tempo, stafett, sprint och masstart på varvbana.

ANNONS

Först ut var det individuella tempot där Felipe Vergara slutade på en 63:e plats, vilket precis räckte till att kvala in till sprinten några dagar senare. Den avgjordes i heat och för Felipes del tog det stopp redan i första omgången.

Däremellan avgjordes stafetten där Felipe bildade lag tillsammans med Wincent Broström och Linnea Olsson. Felipe körde startsträckan och startade som lag 24 av 111. Till växling hade han kört upp sitt lag till en fjärdeplats. Laget hade länge häng på pallen men det blev till slut en fin tolfteplats.

Tävlingarna avslutades sedan med en masstart på varvbana, där cyklisterna skulle köra tre varv. Efter första varvet låg Felipe på en åttondeplats, men efter en vurpa och efterföljande besök i teknisk zon cyklade han i mål på en 26:e plats vilket gjorde honom till bästa nordiska cyklisten.

LÄS MER:Felipe Vergara inför ungdoms-EM: ”Jag gör mitt bästa och så får vi se hur bra de andra är”

ANNONS